×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bakad potatis med kycklingröra på curry

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kyckling

  • 4 st. kycklingbröst
  • 1 msk. gul curry
  • 1 tsk. vitlökspulver
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 4 msk. rapsolja till stekning
  • 2 msk. smör till stekning

Röra

  • 1/2 st. gul lök
  • 1 st. äpple
  • 1 st. röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 3 msk. curry
  • 2 tsk. malen gurkmeja
  • 1/2 tsk. flytande honung
  • 2 dl. crème fraiche
  • 3 dl. majonnäs
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • 4 msk. rapsolja till stekning

Övrigt

  • 4 st. bakad potatis
  • Rostad lök
  • Persilja

Bakad potatis med kycklingröra på curry är mumsig middag.

Bakad potatis med kycklingröra på curry är mumsig middag. Lättlagat och gott. Servera gärna en öl till och jag har tipsen!

Inledning

Vem gillar inte bakad potatis? Här har du recept på bakad potatis med kycklingröra på curry. I receptet ska du steka på curryn och gurkmejan i lite matolja. Det är ett steg som du verkligen inte ska skippa. Det blir godare och det är vanligt att man steker på kryddorna i det indiska köket.

Så här gör du kycklingcurry i baguette

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar, vitlökspulver och curry.
  2. Lägg olja och smör och värm på stekpannan på medelhög värme. När smöret tystnat så lägger du i kycklingen. Stek på båda sidor tills du fått en trevlig stekyta. Se till att mäta med termometer, så den inte går över 72 grader. För då håller sig kycklingen saftig.
  3. När kycklingen stekt klart så lägger du kycklingen på ett fat för att svalna.
  4. Gå i med rapsolja i en stekpanna och värm på oljan. Tillsätt curry och malen gurkmeja och stek på i någon minut. Du vill göra detta, eftersom smaken på kryddorna blir bättre.
  5. Lägg din stekta curry- och gurkmejablandning i en bunke för att svalna.
  6. Finhacka löken. Äpplet och paprikan skär du i mindre tärningar. Purjolöken delar du i fyra delar och skär i mindre strimlor.
  7. Gå i med crème fraiche, majonnäs och honung i bunken där du har din stekta kryddblandning som fått svalna. Blanda runt och tillsätt löken, purjolöken, äpplet och paprikan. Blanda runt igen och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. När kycklingen har svalnat, så skär du den i 1/2 cm tjocka tärningar. Addera din tärnade kyckling i röran och blanda runt. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
  9. Låt gärna din kycklingröra på curry få stå till sig i kylskåpet någon timma, så smakerna sätter sig.

Bakad potatis

  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen men behåll skalet.
  3. Stick dem några gånger gånger med en gaffel eller provsticka.
  4. Lägg dem sedan på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka. Känn med en sticka. Det tar mellan 45-70 min beroende på potatisens storlek.
  5. Du kan alternativt tillaga dem i mikrovågsugnen. Stick potatisen enligt ovan och tillaga på högsta effekt i 12-20 minuter.

Servera bakad potatis med kycklingröra på curry

  1. Skär ett kryss på potatisarna och med fingrarna så trycker du upp krysset. Krydda potatisen med lite salt och ha sedan på en smörklick.
  2. Därefter har du på kycklingröran. Avsluta med att toppa med persilja och rostad lök.

Serveringsförslag till bakad potatis med kycklingröra på curry

Du har väl inte missat min ölblogg här på hemsidan? Här kommer jag med några tips på öl att servera till.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *