×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels American Pale Ale från Poppels Bryggeri

Poppels American Pale Ale från Poppels Bryggeri är en trevlig allroundöl.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 28 maj 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 88460.
Pris vid inköp: 23,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels American Pale Ale från Poppels Bryggeri är en trevlig allroundöl.

När jag publicerar denna recensionen, så är det Ölets dag 2021. Då jag har semester får det ju bli att ta en öl och då en svensk sådan såklart. Men det vore ju även tjänstefel att inte publicera en ölrecension på en svenskbryggd öl. Då fick det bli en öl från Poppels Bryggeri. Ni som läst mina tidigare recensioner från bryggeriet, har noterat att jag tycker de producerar stabila öler. Alltså Poppels American Pale Ale är inget undantag. Den är stabil. Varför jag inte recenserat den tidigare vet jag inte, men bättre sent än aldrig.

Utseende

Oklar gyllen gulorange färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, karamell och citrus.

Smak

Maltig smak av bröd, karamell, tallbarr och citrus av bland annat grapefrukt. Beskan är påtagligt markerad med efterbesk smak av de smaker som redan nämnts i smakbilden.

Betyg

Poppels American Pale Ale är faktiskt en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till husmanskost och hamburgare. Ja den passar till många olika maträtter egentligen. Bryggeriet själva menar på flaskans etikett att den ska passa till sallad. Hmm ja kanske en caesarsallad kan passa? Hur det än är med saken, så kanske jag hade viljat tona ner beskan något. Det var ett bra tag sedan jag köpte denna ölen och jag förstår inte varför jag inte köper den oftare. Eftersom det är en riktigt trevlig allroundöl. Det får bli ändring på detta nu.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *