×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Frågor & svar

Här hittar du frågor & svar om Johans mat och Ölbloggen. Är inte din fråga med? Kontakta mig!

Upphovsrätt

Alla texter och bilder är upphovsrättsskyddade. Du måste fråga om lov för att använda texter eller bilder. Citering kan vara okej om du källhänvisar. I de fall jag själv inte tagit bild eller skrivit text, så är jag noga med att säkerställa att jag har rättigheterna, eller citerar med källhänvisning. Vänligen respektera upphovsrätten.

Frågor & svar om Johans mat

Kan jag be dig om att ta fram ett recept?
Absolut! Kan det tillföra något till Johans mat så är jag gärna behjälplig. Med andra ord så kommer jag publicera receptet på min matblogg.

Kan vi anlita dig för att laga mat till oss?
För närvarande håller jag mig till att skriva matrecept till min matblogg. Jag har ingen restaurang- eller catering verksamhet och har inga planer på att starta heller.

Vi vill ingå ett sponsoravtal med Johans mat. Är det möjligt?
Kontakta mig så pratar vi mer.

Kan vi skicka varuprover?
Ni är alltid välkomna att skicka varuprover. Jag kan dock inte garantera att de publiceras i någon av mina kanaler. Vill ni få era produkter synliga, så kan vi alltid prata om ett samarbete.

Är Johans mat ett företag?
Johans mat är i dagsläget inget registrerat företag.

Frågor & svar om Ölbloggen

Hur får du tag på ölen du recenserar?
All öl som recenseras köps in för egna pengar och jag handlar främst på Systembolaget. Men köp från utländska webbshoppar eller när jag är på utlandsvistelse kan förekomma. Ibland får jag skickade varuprover som jag inte betalat för och i dessa fall framgår det tydligt i recensionen. Varuprover på öl recenseras på exakt samma sätt med exakt samma förutsättningar som den öl jag själv väljer att köpa in.

Det angivna priset stämmer inte.
När jag skriver ölrecensioner, så anger jag priset som jag betalade vid inköpstillfället, oavsett var den är inhandlad. Priser kan gå upp eller ner, men det är inget jag bevakar och justerar i efterhand.

Jag håller inte med dig i betygssättningen.
Mina ölrecensioner är inte ett facit. Vi upplever alla olika och det är lite av tjusningen med att testa öl.

Jag upplever inte alls de smaker som du skriver om en öl.
Vi upplever olika. Det är inte ovanligt att jag läser om en öl och där andra känner smak och doft som jag själv inte upplever. Jag skriver bara det som jag känner i doft och smak.

Om en lättöl får högre betyg än en starköl, är den godare då?
Jag tycker inte man kan jämföra lättöl, mellanöl eller alkoholfria öler med starköl. Lika lite tycker jag man kan jämföra mellan olika ölstilar. En lättöl som får toppbetyg är ju därmed en jättebra öl. Men den ska inte jämföras med en starköl av samma stil. Att jämföra en lättöl med en annan lättöl av samma stil är i min mening okej.

Kan jag skicka önskemål på öl som jag vill att du ska testa?
Absolut kan du det! Är gärna behjälplig om jag kan, samt att det tillför något till Ölbloggen.

Kan vi skicka varuprover på öl?
Oavsett om du är privat hembryggare, importör eller driver ett bryggeri, så går det bra att skicka varuprover av öl. Varuprover kommer recenseras och publiceras på Ölbloggen på precis samma sätt som de öler jag själv väljer att köpa in. Oavsett om jag själv köpt in ölen, eller om jag fått den som ett varuprov, så kommer jag alltid ge min ärliga åsikt, vare sig den är positiv eller negativ.

Vi brygger egen öl och skulle vilja få ditt utlåtande. Är det möjligt?
Absolut kan jag hjälpa dig med det. Men du måste vara beredd på min ärlighet. Är ölen inte bra så kommer du få veta det. Är den bra så kommer du självklart få veta det också.

Vi äger ett företag som har kopplingar till ölbranschen. Kan vi ingå ett sponsoravtal?
Nej det kan vi troligtvis inte, men kontakta mig så pratar vi mer om saken. Att ingå ett sponsoravtal med ett bryggeri eller distributör, innebär att jag i praktiken behöver ljuga om min smakupplevelse. Jag besöker gärna ditt bryggeri eller testar dina öler, men jag vill alltid ge mitt ärliga utlåtande. Det kan jag inte göra med ett sponsoravtal.

Är du märkesneutral?
Ja! Ölbloggen är märkesneutral sedan alltid. Här kan du läsa mer om min märkesneutralitet.

En öl du tidigare testat har numera en annan smak. Du måste uppdatera din recension.
Jag uppdaterar inte befintliga recensioner om det inte finns faktafel. Om receptet ändrats, så skriver jag hellre en ny recension och där jag refererar till respektive recensioner. Annars skriver jag en liten notis om att receptet ska ha ändrats.

Är Ölbloggen ett företag?
Ölbloggen är i dagsläget inget registrerat företag.