×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ölbloggen är märkesneutral

Ölbloggen är märkesneutral - Vad innebär det för dig som läsare? Jo det innebär att jag bedömer alla lika. Ingen kan köpa mig för pengar.

Ölbloggen är märkesneutral – Jag berättar vad det innebär för dig som läsare.

För mig är ordet märkesneutral inristat i benmärgen. Det innebär att jag aldrig kommer kunna köpas av ett bryggeri, importör eller annan verksamhet som har med öl att göra. Jag kommer aldrig skriva en bra ölrecension för att jag kanske fick ett gratis varuprov på öl som exempel.

Alltså jag bedömer alla lika. Om ett bryggeri producerar en bra öl, då kommer jag skriva det. Lika så kommer jag skriva om ett bryggeri gör en öl som jag inte gillar också. Men jag vill som alltid påminna om att mina recensioner inte är ett facit. Det är bara min personliga åsikt. Just du måste inte hålla med. Detta benämner jag ofta i olika sammanhang och att mitt omdöme aldrig ska hindra dig från att köpa en öl som inte tilltalade mig. För vi upplever som sagt olika.

Vi ska ta ett exempel. Min världens bästa öl av alla testade öler är Trappistes Rochefort 10. Det är inte världens bästa öl för att producenten har sponsrat mig. För det har dom inte och det kommer som sagt aldrig att ske heller. Nej det är världens bästa öl för att jag tycker det personligen. Men alla bryggerier har möjligheten att kunna få mig att byta till någon annan öl. Med andra ord så har alla bryggerier en möjligheten att producera världens bästa öl. Alltså det är att vara märkesneutral.

Mitt löfte till dig som läsare är att du alltid ska veta att alla omdömen jag gör om öler är mina personliga åsikter. En ölrecension som fått ett bra betyg kommer aldrig få det betyget genom att någon betalat för det. Jag har faktiskt fått förfrågningar om att skriva positiva saker om öl. Där frågeställningen har varit ”har du lust att skriva något positivt om denna ölen?”. Jag har tackat nej varje gång.

Jag får varuprover emellanåt som nämns ovan. I de fallen är jag noga med att skriva det i mina recensioner, eller om jag gör en video om det. Men jag är också noga med att betona min märkesneutralitet i dessa sammanhang. Ett varuprov bedömer jag på exakt samma sätt som den öl jag själv valt att köpa. Det är att vara märkesneutral.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *