×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sierra Nevada Pale Ale är en stabil öl

Sierra Nevada Pale Ale är en stabil öl med välbalanserad doft och smak.

Om ölen

Producent: Sierra Nevada Brewing Co.
Land:
USA.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: December 2019 (provsmakas 13 juli 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1525.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sierra Nevada Pale Ale är en stabil öl med välbalanserad doft och smak.

Öl från Sierra Nevada är ingen nyhet här på Ölbloggen. En öl som jag emellanåt köper är Sierra Nevada Pale Ale. Men av någon anledning har jag inte recenserat den. Förens nu. Eftersom jag precis nämnde att det är en öl jag köper då och då, så kan ju inte det betyda att det är en dålig öl. Eftersom ni redan har läst den inledande rubriken och jag tycker den är stabil.

Utseende

Sierra Nevada Pale Ale har en oklar ljusare bärnstensfärg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd, karamell, örter och citrus. Det är lite lösgodiston över doften.

Smak

Maltig smak av sirapslimpa, karamell, örter och citrus med markerad beska och sötma från honung. Det ör en trevlig balanserad smak.

Betyg

Sierra Nevada Pale Ale är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till mat som husmanskost, korv med bröd, kebabtallrik och hamburgare. Det är för mig en trevlig allround öl som jag köper hela året. Som med alla mina recensioner,  så måste jag ändå ställa den återkommande frågan om jag köper jag den igen. Det kommer väl inte som någon kioskvältare att jag gör det. Men hade den inte varit så lättillgänglig, eftersom den finns på mig veterligen alla Systembolag, så är det inte så säkert. Detta är också mitt husöl.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *