×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Husöl – Vad är ett husöl och vilket är mitt husöl?

Husöl - Vad är ett husöl och vilket är mitt husöl? Det ska jag berätta nu.

Husöl – Vad är ett husöl och vilket är mitt husöl? Det ska jag berätta nu.

Du har väl inte missat min artikel om 10 öl som jag alltid har hemma? Om ni läst artikeln, så har jag faktiskt 10 öl som alltid finns i mitt ölskafferi. Men jag nämner inget om husöl i den artikeln. Den ölen borde ju ha platsat in på den listan kan man tycka. Men det jag har funderat på är om jag har ett husöl och jag tror faktiskt jag har ett.

Vad är ett husöl egentligen?

Jag tänker att ett husöl är lite som husets vin? Ska vi kalla det för husets öl kanske? Hur det än är med den saken, så är det en öl man alltid har hemma. Men den behöver inte vara dyr eller märkvärdig tänker jag. Det är en öl som man dricker till måltiden och där den passar till många olika typer av maträtter. Men det är också en öl man bara dricker man vill ta det lugnt, eller när suget på en öl faller på. Jag tänker det är en öl som man har druckit massivs av gånger, utan att för den delen tröttna. Med andra ord är det en öl som funkar i alla lägen och på årets alla dagar.

Sierra Nevada Pale Ale är mitt husöl

Sierra Nevada Pale Ale från Sierra Nevada är faktiskt mitt husöl. Varför? Alltså vill jag bara ha en trevlig öl att dricka en lördag med lite snacks, så funkar den finfint. Har jag klippt klart gräset, så tar jag gärna en Sierra Nevada Pale Ale efter det. Eller om jag ska förbereda maten eller kanske pyssla med grillen. Men den passar även till maten och här är den mycket mångfasetterad. Vare sig det är husmanskost, asiatiskt, grillat eller hamburgare, så passar den enligt mig. Jag kan även ha den till silltallriken som exempel.

Sierra Nevada Pale Ale har doft och smak av bland annat bröd, karamell och citrus. Den smakar som en pale ale ska göra, även om det inte är en öl i världsklass enligt mig. Den är bara stabil. Jag har gett den 3,5/5 i betyg och även om jag köper den frekvent, så får den inte högre betyg för det.

Vilken är din husöl?

Skriv gärna en kommentar och berätta!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *