×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Tortilla med entrecôte och tomatsalsa

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Tortilla med entrecôte och tomatsalsa

  • 8 st. tortillabröd
  • 400 g. entrecôte
  • 1 st. rödlök
  • 1 st. stor tomat (eller 2-3 mellanstora)
  • 6 msk. persilja
  • 1 st. mindre spetspaprika
  • 1 st. röd chili
  • 8 msk. olivolja
  • 1 påse valfri blandsallad
  • 1 msk. citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar

Tortilla med entrecôte och tomatsalsa är lättlagad mat som alla lyckas med.

Tortilla med entrecôte och tomatsalsa är lättlagad mat som alla lyckas med.

Så här gör du tortilla med entrecote och tomatsalsa

Börja med att förbereda tomatsalsan och citronyoghurten. När det är gjort så kan du i lugn och ro steka köttet. Köper du färdiga tortillabröd i butik, så rekommenderar jag att du värmer på dem en kort stund i en torr stekpanna. Se tills så de inte bränns. Då förhöjer du smaken ytterligare på dina bröd. Vill du prova att göra dina egna tortilla, så har jag recept på det här.

Tomatsalsa

  1. Finhacka rödlök, spetspaprika, chili och tomat och lägg i en bunke.
  2. Tillsätt persilja, citronsaft och olivolja. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar. Vill du ha i mer persilja eller hetta från chili, så har du i det.

Citronyoghurt

  1. Lägg yoghurt i en bunke och pressa i citronsaft.
  2. Blanda och citronyoghurten är klar.

Stek din entrecôte

  1. Salta rumstempererad entrecôten på båda sidor. Du vill inte ha kylskåpskallt kött, då det kyler ner stekpannan.
  2. Ha i en klick smör i stekpannan och stek på båda sidor på hög värme. Du vill få en fin stekyta. Vad du vill ha för innertemperatur är upp till dig. Vill du få hjälp, så har jag en sida där jag listar innertemperaturer för kött, fågel och fisk.
  3. Ställ undan köttet när det stekt klart och låt de få vila en stund.
  4. Skär upp köttet i cm-tjocka strimlor och smaksätt med nymalen svartpeppar. Det går naturligtvis bra att peppra redan vid stekningen, men jag gillar att krydda med peppar efteråt.

Montera din tortilla med entrecôte och tomatsalsa

  1. Placera ett tortillabröd på en tallrik. sprid ut ett lager av citronyoghurten.
  2. Fördela en bädd av sallad ovanpå.
  3. Lägg på några strimlor av det stekta köttet.
  4. Avsluta med att lägga på tomatsalsan.
  5. Vik ihop din tortilla på ditt egna unika vis. Ät.

Dryckesförslag

Eftersom jag även har en ölblogg, så måste jag ju tipsa om trevliga öl att servera till. Jag tänker att en ljusare lager kan passa alldeles utmärkt, eller en öl med lite fruktiga toner. Här har du en lista för inspiration:

  1. Mariestads Export
  2. Sierra Nevada Pale Ale
  3. Visby Pils
  4. Boston Ale
  5. Orval

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *