Tortilla – Imponera på din familj och vänner med ett recept på tortilla som du lyckas med.

Så här gör du tortilla

Med detta recept kan du få mellan 8-16 st. tortillabröd. Ja du kan nog få fler om du gör dem ännu mindre. Jag gjorde mina i ungefär den storlek som du köper i affären och då delade jag upp degen i 8 lika stora bitar. Mina blev inte så runda som jag önskade, men jag ser det som att jag istället fick en rustik och hembakad känsla över mina tortillabröd.

  1. Sikta vetemjöl och bakpulver genom en finmaskig sil i en bunke. Tillsätt salt, spiskummin och gurkmeja.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl.
  3. Tillsätt rapsolja och vatten. Arbeta degen med en slev så allt blandar sig ordentligt.
  4. Låt degen få vila på ett svalt ställ under en handduk i 30 minuter.
  5. Skär ut bitar av degen så de blir i lika stora bitar och rulla dem till bollar. Mjöla en ren yta och kavla ut din tortilla tills den får en tjocklek om ca. 2 mm. Gör dem så runda du kan.
  6. Grädda din tortilla i en torr stekpanna på medelhög temperatur. Vänta en stund innan du börjar grädda så pannan blivit tillräckligt varm. Gräda bröden i ca. 2 minuter på vardera sida.
  7. Lägg dina färdiga tortillabröd under handduk och servera så snart som möjligt.

Servera dina nygräddade tortillabröd till exempelvis en pulled beef taco. Men att servera till en klassiska fredagstacosen passar såklart bra också.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Tortilla

  • 8 dl. vetemjöl
  • Extra vetemjöl till utbakningen
  • 1+1/2 tsk. bakpulver
  • 1/2 dl. rapsolja
  • 3 dl. vatten
  • 1 tsk. spiskummin
  • 1 tsk. gurkmeja
  • 1/2 tsk. salt

Hemmabjord bearnaisesås

Recept hittar du här.

Skriv ut receptet