×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Orval Trappist Ale är ett trappistöl av stilen belgisk ale

Orval Trappist Ale är ett trappistöl av stilen belgisk ale. Det är också kärlek på flaska.

Om ölen

Producent: Brasserie dOrval.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Ale.
Styrka: 6,9%.
Flaskans bäst före: April 2022 (provsmakas 2 april 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1650.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Goda lagringsmöjligheter.

Orval Trappist Ale är ett trappistöl av stilen belgisk ale. Det är också kärlek på flaska.

De som känner mig vet att jag har en förkärlek till belgiska öler. Det är ett land jag ännu inte besökt, men som jag en dag faktiskt ska besöka. Deras ölkultur är fantastisk. Idag ska du få läsa vad jag tycker om Orval Trappist Ale. Ett trappistöl av stilen belgisk ale. Trappist är ett skyddat varumärke som ägs och kontrolleras av International Trappist Association och det finns krav måste uppfyllas för att få kalla ett öl för just trappistöl. Det är inte första gången jag testar trappistöl, så den som letar vidare på Ölbloggen ska finna även dessa tester.

Utseende

Oklar mörkorangebrun färg med gräddvit lite gulaktig skumkrona.

Doft

Jäst och lite syrlig doft av frukter som gröna äpplen samt hö, stall, örter, honung, bröd och citrus. Mycket trevlig intressant doft. Den har även doft av tuggummi.

Smak

Lite syrlig jäst smak av frukter som gröna äpplen samt citrus, stall, gräs, örter, honung och bröd med behaglig beska. Nästan lite jordig smak. Precis som med doften så finns det smaktoner av tuggummi. Mycket god komplex men samtidigt balanserad smak.

Betyg

Orval Trappist Ale är mycket god öl att dricka som sällskapsdryck. Den passar även till mat som grillat eller husmanskost som exempelvis rätter med korv samt fläsk och raggmunk. Denna köper jag igen utan att tveka.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *