×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Export – En svensk klassiker som håller

Mariestads Export - En svensk klassiker som håller.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: Dortmunder
Styrka: 5,3%
Flaskans bäst före: Augusti 2018 (provsmakas 1 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 1203
Pris: 15,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mariestads Export – En svensk klassiker som får mycket spott och spe i ölkretsar. Är den verkligen förtjänt detta förakt?

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

I ölkretsar får ofta öler som exempelvis Mariestads Export mycket spott och spe. Vad gäller Mariestads Export så tycker inte jag att den ölen förtjänar detta förakt. Nej det är ingen häftig IPA med smak av tropiska frukter eller en kolsvart stout som osar kaffe och choklad. Det är en lager rätt upp och ner och du vet vad du får varje gång du öppnar burken. Stabilt som Dr. Alban skulle sagt. Denna svenska klassiker passar bra till husmanskost, grillat eller som sällskapsdryck. Nej det är ingen öl i världsklass, men jag kan verkligen inte klaga över att dricka en Mariestads till smörgåstårtan!

Utseende

Gräddvit skumkrona med klar bärnstensfärg. Ser inbjudande ut.

Doft

Brödig och maltig doft med inslag av citrus och ton av honung. Det är en frisk och trevlig doft.

Smak

Frisk, brödig och maltig smak med tydlig beska och svag ton av citrus och lite honung Trevlig välbalanserad och samtidigt fyllig smak. Bra stabil lager med bra smaker utan några krusiduller.

Betyg

Det står alla fritt att tycka vad de vill om Mariestads Export. Men jag tycker faktiskt det är en trevlig lageröl! Jag har inga problem att lägga ner en burk eller två när jag besöker Systembolaget, även om det kanske inte sker vid varje besök.

3,5/5

2 kommentarer

  1. Daniel skriver:

   Mariestads är ändå en av de mer stabilare industrilagerna i världen. Som sagt, man vet vad man får och det är inte dåligt på något sätt för en ”stor stark”. Bra blogg och kanal för övrigt! 🙂

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där Daniel!

    Vet många ölnördar som avskyr denna ölen. Kanske för att det inte är någon hipp och häftig IPA vad vet jag. Men vi är av samma åsikt gällande denna ölen. Alltid stabil.

    Kul du gillar min blogg och kanal! Det värmer att höra! Tack! Det kommer fler ölrecensioner och videor på min blogg inom kort. Håll utkik!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *