×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stekt falukorv med stuvad potatis

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Stekt falukorv med stuvad potatis

  • 800 g. kokta fasta potatisar
  • 2 msk. smör
  • 2 msk. vetemjöl
  • 3 dl. mjölk
  • 3 dl. vispgrädde
  • 3 msk. finhackad gräslök
  • 3 msk. finhackad persilja
  • 600 g. falukorv
  • Några drag med muskotnöt
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Smör till stekning av falukorv

Övrigt

  • Senap

Stekt falukorv med stuvad potatis är lättlagad och trevlig husmanskost.

Stekt falukorv med stuvad potatis är lättlagad och trevlig husmanskost. En god vardagsrätt som du även kan servera på helgen.

Så här gör du stekt falukorv med stuvad potatis

  1. Skär den skalade och kokta potatisen i ca. 1-2 cm tjocka tärningar.
  2. Smält smör i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
  3. Häll sedan i mjölken och grädden under kontinuerlig omrörning. Häll i lite i taget så det inte bildas klumpar av mjölet.
  4. Låt koka upp sakta för att sjuda på svag värme i 5-10 min.
  5. Under tiden skär du falukorven i skivor.
  6. Värm på en stekpanna med lite smör och stek på falukorven tills den fått fin stekyta på båda sidor.
  7. När falukorven börjar bli klara, så tillsätter du persilja och gräslök i stuvningen och rör om. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
  8. Gå sedan i med potatisen i stuvningen, blanda runt varsamt och värm upp om potatisen är kall.

Servera stekt falukorv med stuvad potatis tillsammans med senap.

Öl att servera till stekt falukorv med stuvad potatis

Har du spanat in min ölblogg? Vill passa på att tipsa om några öl som jag kan tänka mig att servera till. Listar dem i ingen speciell ordning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *