Ingredienser
4 portioner
Stekt falukorv med stuvad potatis
- 800 g. kokta fasta potatisar
- 2 msk. smör
- 2 msk. vetemjöl
- 3 dl. mjölk
- 3 dl. vispgrädde
- 3 msk. finhackad gräslök
- 3 msk. finhackad persilja
- 600 g. falukorv
- Några drag med muskotnöt
- Salt efter smak
- Peppar efter smak
- Smör till stekning av falukorv
Övrigt
- Senap
Stekt falukorv med stuvad potatis är lättlagad och trevlig husmanskost.

Så här gör du stekt falukorv med stuvad potatis
- Skär den skalade och kokta potatisen i ca. 1-2 cm tjocka tärningar.
- Smält smör i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.
- Häll sedan i mjölken och grädden under kontinuerlig omrörning. Häll i lite i taget så det inte bildas klumpar av mjölet.
- Låt koka upp sakta för att sjuda på svag värme i 5-10 min.
- Under tiden skär du falukorven i skivor.
- Värm på en stekpanna med lite smör och stek på falukorven tills den fått fin stekyta på båda sidor.
- När falukorven börjar bli klara, så tillsätter du persilja och gräslök i stuvningen och rör om. Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
- Gå sedan i med potatisen i stuvningen, blanda runt varsamt och värm upp om potatisen är kall.
Servera stekt falukorv med stuvad potatis tillsammans med senap.
Öl att servera till stekt falukorv med stuvad potatis
Har du spanat in min ölblogg? Vill passa på att tipsa om några öl som jag kan tänka mig att servera till. Listar dem i ingen speciell ordning.