×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

La Trappe Tripel

La Trappe Tripel från Bierbrouwerij de Koningshoeven är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller rätter av korv, fläsk eller kyckling

Om ölen

Producent: Bierbrouwerij de Koningshoeven.
Land:
Nedeländerna.
Ölstil: Tripel.
Styrka: 8%.
Flaskans bäst före: Juli 2025 (provsmakas 20 oktober 2023).
Systembolagets nr: 1607.
Pris vid inköp: 36,50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

La Trappe Tripel från Bierbrouwerij de Koningshoeven

Då var det dags att recensera öl fån Bierbrouwerij de Koningshoeven och vill du läsa mina tidigare recensioner, så hittar du dom här. Men först ska du läsa vad jag tycker om La Trappe Tripel.

Utseende

La Trappe Tripel har en något oklar gul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, örter, kryddighet, övermogen frukt, äpple, honung, skumbanan och lösgodis av sega råttor. Alltså det är en komplex och trevlig doft.

Smak

Jäst smak av övermogen frukt, äpple, honung, örter, kryddighet, skumbanan och lösgodis av sega råttor. Beskan är kännbar men inte jättemarkerad med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Det finns en sötma i eftersmaken och en hint av alkohol som döljs väl. Men jag upplever även en lite sockrig munkänsla.

Betyg

La Trappe Tripel från Bierbrouwerij de Koningshoeven är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av korv, fläsk eller kyckling. Att servera med hårdostar är en fin kombination när jag testar. Köper jag den då igen? Absolut gör jag det. Eftersom det är en god, komplex och smakfull öl.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *