×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Inlagd sill – samling av goda sillrecept

Inlagd sill - samling av goda sillrecept som du lyckas med.

Inlagd sill – samling av goda sillrecept som du lyckas med.

Inlagd sill är en fantastisk svensk klassiker. Vem gillar inte det? Själva smaksättningen kan man ju variera i det oändliga. Inglad sill kan jag äta alla dagar om året, men vid påsk, midsommar och jul tycker jag den lämpar sig extra bra.

Till påsken och julen lämpar sig sillinläggningar utmärkt till buffén. Själv börjar jag alltid julbordet med att plocka av sillinläggningarna. Men när det kommer till midsommar, ja då äter jag inlagd sill tillsammans med tillbehör som färskpotatis, rödlök, gräslök, ägg och gräddfil. Som en egen måltid helt enkelt. Ja lite smält smör är inte fel om jag även serverar matjessill.

Din egna sillinläggning serverar du gärna med öl och snaps

Till min silltallrik vill jag naturligtivs servera en god öl och tillhörande snaps. Jag har skrivit en artikel där jag tipsar om öl att dricka till silltallriken. Den tycker jag du ska läsa.

Receptlista på inlagd sill

Eftersom jag har en matblogg, så har jag tagit fram några recept på inlagd sill som jag själv tycker om. Men mer recept på sillinläggningar kommer kan jag lova och då kommer jag självklart att uppdatera denna lista.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *