Ingredienser
4 portioner
Rabarbersill
- 450 g. sill (färdigskuren 5-minuterssill passar bra)
- 1 st. liten rödlök
- 1 st. lagerblad
- 10 st. svartpepparkorn
- 1 dl. dill
- 1 dl. gräslök
1-2-3 lag inkl. rabarber och citron
- 1 dl. ättikssprit (12%)
- 2 dl. socker
- 3 dl. vatten
- 1-2 st. rabarbersjälkar (ca. 100 g.)
- Saften från 1st. citron
Rabarbersill – Recept på sill med smak av rabarber och som är enkel att göra.

Så här gör du rabarbersill
- Skölj och skär rabarberstjälkarna i cm tjocka bitar.
- Koka upp ättika, socker, citronsaft, rabarber samt vatten och rör om så att sockret löser sig ordentligt.
- Skär den röda löken i strimlor. Finhacka dill och gräslök.
- Lägg lök, dill, gräslök, lagerblad och svartpeppar i en väl rengjord glasburk med lock som du helst har steriliserat. Fyll sedan på med den varma 1-2-3 lagen så den täcker. Se till så du får med den kokta rabarbern. Låt sedan svalna helt i kylskåp. Spara överbliven lag ifall du behöver tillsätta mer senare.
- När 1-2-3 lagen svalnat helt, så lägger du i sillfiléerna och blandar runt. Beroende på hur mycket 1-2-3 lag du hade i glasburken, så kan du behöva ta bort eller tillsätta mer lag.
- Sätt på locket på glasburken och förvara i kylskåpet minst över natten så sillen hinner din rabarbersill få smak.