×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rabarbersill – Recept på sill med smak av rabarber

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Rabarbersill

  • 450 g. sill (färdigskuren 5-minuterssill passar bra)
  • 1 st. liten rödlök
  • 1 st. lagerblad
  • 10 st. svartpepparkorn
  • 1 dl. dill
  • 1 dl. gräslök

1-2-3 lag inkl. rabarber och citron

  • 1 dl. ättikssprit (12%)
  • 2 dl. socker
  • 3 dl. vatten
  • 1-2 st. rabarbersjälkar (ca. 100 g.)
  • Saften från 1st. citron

Rabarbersill – Recept på sill med smak av rabarber och som är enkel att göra.

Rabarbersill - Recept på sill med smak av rabarber och som är enkel att göra.

Så här gör du rabarbersill

  1. Skölj och skär rabarberstjälkarna i cm tjocka bitar.
  2. Koka upp ättika, socker, citronsaft, rabarber samt vatten och rör om så att sockret löser sig ordentligt.
  3. Skär den röda löken i strimlor. Finhacka dill och gräslök.
  4. Lägg lök, dill, gräslök, lagerblad och svartpeppar i en väl rengjord glasburk med lock som du helst har steriliserat. Fyll sedan på med den varma 1-2-3 lagen så den täcker. Se till så du får med den kokta rabarbern. Låt sedan svalna helt i kylskåp. Spara överbliven lag ifall du behöver tillsätta mer senare.
  5. När 1-2-3 lagen svalnat helt, så lägger du i sillfiléerna och blandar runt. Beroende på hur mycket 1-2-3 lag du hade i glasburken, så kan du behöva ta bort eller tillsätta mer lag.
  6. Sätt på locket på glasburken och förvara i kylskåpet minst över natten så sillen hinner din rabarbersill få smak.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *