Ingredienser
Apelsinsill – 1-2-3 lag
- 1 dl. ättikssprit (12%)
- 2 dl. socker
- 3 dl. vatten
Apelsinsill – Ingrediensförteckning
- 450 g. sill (färdigskuren 5-minuterssill passar bra)
- 150 g. apelsinskivor
- Skalet från 1 apelsin
- 3 st. stjärnanis
- 50 g. rödlök
- 2 st. lagerblad
- 5 st. kryddnejlikor
- 10 st. kryddpepparkorn hela
- 10 st. vitpepparkorn hela
- 1 msk. honung
Apelsinsill – recept på sill med apelsin och stjärnanis.

Så här gör du apelsinsill – recept på sill med apelsin och stjärnanis.
- Koka upp ättika, socker samt vatten och rör om så att sockret löser sig ordentligt.
- Riv skalet från en apelsin. Skär sedan upp skivor av apelsin och skär löken i strimlor.
- Lägg den upphackade löken, apelsinen och apelsinskalet i en väl rengjord glasburk med lock. Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, kryddnejlikor, stjärnanis och honung. Fyll sedan på med den varma 1-2-3 lagen så den täcker. Låt sedan svalna helt i kylskåp. Spara överbliven lag ifall du behöver tillsätta mer senare.
- När 1-2-3 lagen svalnat helt, så lägger du i sillfiléerna och blandar runt. Beroende på hur mycket 1-2-3 lag du hade i så kan du behöva ta bort eller tillsätta mer lag.
- Sätt på locket på glasburken och förvara i kylskåpet minst över natten så sillen hinner få smak.
Din goda apelsinsill – recept på sill med apelsin och stjärnanis har en hållbarhet på 3-4 veckor i kylskåpet. Var bara noga med att använda en väl rengjord glasburk. Ett tips är att diska glasburken ren och sedan sterilisera den i ugn på 100 grader i 15 minuter. Ju längre den får stå till sig i kylskåpet, ju mer kommer smakerna att sätta sig. Så att göra din apelsinsill 2-3 dagar före den ska ätas är bara till fördel!