Ingredienser
Senapssil
- 420 g. inläggningssill
- 2 msk. sötstark senap
- 1/2 tsk. dijonsenap
- 1 tsk. skånsk senap
- 1 dl crème fraiche
- 4-6 drag med pepparkvarnen
- 1/2 msk. finhackad gräslök till garnering
Senapssill – Recept på lättlagad sillinläggning med tre olika sorters senap.
Inledning
Vem gillar inte inlagd sill? Ta gärna en titt på min samlingslista, där du hittar alla mina recept på sillinläggningar. Men här har du ett mycket enkelt och lättlagat recept på senapssill. Låt den gärna få stå i kylskåp över natten, så sätter sig smakerna ytterligare. Denna sillen bör ätas inom några dagar. Jag tycker om att garnera med gräslök precis innan servering. Jag serverar den gärna som en av sillarna till silltallriken. Men att bara lägga sillen på en knäckebrödsskiva med smör ovanpå är gott också. Kanske servera en öl till?
Så här gör du senapssil
- Lägg sötstark senap, dijonsenap, skånsk senap och crème fraiche i en bunke. Blanda runt och smaka av med svartpeppar.
- Ta upp inläggningssillen från sitt spad och skär i cm tjocka bitar om den inte redan är uppskuren.
- Lägg sillbitarna i bunken och blanda varsamt.
- Din senapssill är nu klar!