Så här gör du västerbottenssill – recept på sill med västerbottensost som ger en smakfull karaktär.

Så här gör du västerbottenssill – recept på sill med västerbottensost.

  1. Lägg alla ingredienser i en bunke förutom sillen och blanda runt.
  2. Tillsätt sedan sillen som fått rinna av och blanda runt.
  3. Lägg sillblandningen i en väl rengjord glasburk (gärna steriliserad i ugn på 100 grader i 15 minuter).
  4. Sätt locket på glasburken och förvara i kylskåpet över natten så sillen hinner få smak.

Din västerbottenssill – recept på sill med västerbottensost är en mycket god sillinläggning med karaktär som imponerar. Låt den få stå ett dygn i kylskåpet så smakerna hinner sätta sig. Du kan beräkna upp till en veckas hållbarhet i kylskåp, men då den är så god så kommer den gå åt fortare än så!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked

Västerbottenssill – Recept

  • 450 g. sill (färdigskuren 5-minuterssill passar bra)
  • 1 dl. majonnäs
  • 1 dl. crème fraiche
  • 150 g. riven västerbottensost
  • 1/4 citronsaft
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk. dijonsenap
  • 1 msk. honung
  • 1 msk. gräslök
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 20 drag med svartpepparkvarnen
Skriv ut receptet