Ingredienser
Västerbottenssill
- 450 g. sill (färdigskuren 5-minuterssill passar bra)
- 1 dl. majonnäs
- 1 dl. crème fraiche
- 150 g. riven västerbottensost
- 1/4 citronsaft
- 1 st. vitlöksklyfta
- 1/2 tsk. dijonsenap
- 1 msk. honung
- 1 msk. gräslök
- 1 knivsudd cayennepeppar
- 20 drag med svartpepparkvarnen
Västerbottenssill – recept på sill med västerbottensost som ger en smakfull karaktär.

Så här gör du västerbottenssill – recept på sill med västerbottensost.
- Lägg alla ingredienser i en bunke förutom sillen och blanda runt.
- Tillsätt sedan sillen som fått rinna av och blanda runt.
- Lägg sillblandningen i en väl rengjord glasburk (gärna steriliserad i ugn på 100 grader i 15 minuter).
- Sätt locket på glasburken och förvara i kylskåpet över natten så sillen hinner få smak.
Din västerbottenssill – recept på sill med västerbottensost är en mycket god sillinläggning med karaktär som imponerar. Låt den få stå ett dygn i kylskåpet så smakerna hinner sätta sig. Du kan beräkna upp till en veckas hållbarhet i kylskåp, men då den är så god så kommer den gå åt fortare än så!