×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kycklingcurry i baguette – Klassiskt recept

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4st. kycklingcurry i baguette

Kyckling

  • 4 st. kycklingbröst
  • 1 msk. curry
  • 1 tsk. vitlökspulver
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 4 msk. rapsolja till stekning
  • 2 msk. smör till stekning

Röra

  • 1/2 st. gul lök
  • 1 st. äpple
  • 1 st. röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 3 msk. curry
  • 2 tsk. malen gurkmeja
  • 1/2 tsk. flytande honung
  • 2 dl. crème fraiche
  • 3 dl. majonnäs
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • 4 msk. rapsolja till stekning

Övrigt

  • 4 st. rejäla baguetter
  • Sallad
  • Bordsmör

Kycklingcurry i baguette – Klassiskt recept på omtyckta baguetter.

Kycklingcurry i baguette - Klassiskt recept på omtyckta baguetter.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Inledning

Kycklingcurry i baguette är i min mening en riktig klassiker. Men du kan också servera röran till exempelvis bakad potatis om du vill. Se till att ha rejäla baguetter och rejält med fyllning till dina 4 baguetter. Alltså dessa mackor kommer bli svåra att äta med händerna. Lite söliga sådär. Men det får man ju överleva? Jag valde ett grönt syrligt äpple, eftersom jag gillar den smakkontrasten. Men du väljer vilket äpple som du gillar. Röran av kycklingcurry kan också räcka till 6-8 baguetter. Alltså det som avgör är hur stora och matiga baguetter du gör. Som sallad köpte jag en kruka med sallad. Men du väljer vilken sallad som du föredrar. Alltså det kanske inte är helt otänkbart att du redan har salladen hemma? Just ja, har du rostad lök hemma, så är det gott att toppa med om du vill.

Så här gör du kycklingcurry i baguette

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar, vitlökspulver och curry.
  2. Lägg olja och smör och värm på stekpannan på medelhög värme. När smöret tystnat så lägger du i kycklingen. Stek på båda sidor tills du fått en trevlig stekyta. Se till att mäta med termometer för du vill inte att den ska gå över 72 grader. Då håller sig kycklingen saftig.
  3. När kycklingen stekt klart så lägger du kycklingen på ett fat för att svalna.
  4. Lägg rapsolja i en stekpanna och värm på oljan. Tillsätt curry och malen gurkmeja och stek på i någon minut. Du vill göra detta, eftersom smaken på kryddorna blir bättre. Detta är mycket vanligt i Indien.
  5. Lägg din stekta curry- och gurkmejablandning i en bunke och låt svalna.
  6. Finhacka gullöken. Äpplet och paprikan skär du i mindre tärningar. Purjolöken delar du i fyra delar och skär i mindre strimlor.
  7. Lägg crème fraiche, majonnäs och honung i bunken där du har din stekta kryddblandning som fått svalna. Blanda runt och tillsätt löken, purjolöken, äpplet och paprikan. Blanda runt igen och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. När kycklingen har svalnat, så skär du den i cm tjocka tärningar. Addera din tärnade kyckling i röran och blanda runt. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
  9. Ta fram 4 st. rejäla baguetter Dela baguetterna på mitten men inte hela vägen. Du vill få brödet som bokstaven v.
  10. Smöra insidan och addera sedan sallad.
  11. Lägg på din röra av kycklingcurry.

Serveringsförslag till kycklingcurry i baguette

Alltså ni har väl inte missat min ölblogg? Ölbloggen finns här på Johans mat om du inte redan visst! Tänkte passa på att tipsa om några öl du kan dricka till din kycklingcurry i baguette. Listar ölen i ingen speciell ordning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *