×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Mästarpilsner passar till måltiden

Melleruds Mästarpilsner passar till måltiden. Det är så jag vill dricka den.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: September 2021 (provsmakas 8 maj 2021).
Systembolagets nr: 50615.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Melleruds Mästarpilsner passar till måltiden. Det är så jag vill dricka den.

Vill du läsa recensionen om 2021 års mästarpilsner, så hittar du den här.

Melleruds öler produceras inte i Mellerud om nu någon undrar. Men det har däremot funnits ett bryggeri som hette Melleruds Bryggeri och som var verksamt mellan åren 1904-1959. Nyhetstidningen TTELA har en artikel om bryggeriet, för er som vill läsa mer. Idag är det Spendrups som tagit tillvara på namnet. Men som mellerudsbo, så kan jag ju inte låta bli att ändå recensera nya mellerudsöler. För det är som så att när jag skriver denna recensionen, så är Melleruds Mästarpilsner en nyhet på Systembolaget.

Ölen har framställts av bryggmästare Richard Bengtsson på Spendrups, men i ett samarbete tillsammans med Ludwig Tjörnemo, som vann årets kock 2020.

Men frågan är ju då om detta är en mästarpilsner?

Utseende

Klar ljusare bärnstensfärg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, ton av honung och lite citrus. Det är en balanserad men enkel doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citrus och lite honung. Beskan är markerad med eftersmak av de tre smaknyanserna. Men främst är det knäckebröd som är den framträdande smaken. Det är en balanserad men enkel smakbild. Men tycker dock det finns en liten metallisk smak som drar ner betyget något.

Betyg

Melleruds Mästarpilsner passar att dricka som sällskapsdryck, till silltallriken, husmanskost, ja egentligen all sorts mat. Alltså jag vill nog hävda att den främst är en matöl, vilket även framgår på flasketiketten. Men köper jag den igen? Det kan jag göra, men då är det till maten jag serverar den. Betyget då? Som alltid så sätter jag betyget utefter hur en öl är att dricka utan mat eller tilltugg. Vill du förresten läsa mina tidigare recensioner av Melleruds, så hittar du dom här.

3,25/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *