×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Mästarpilsner 2021

Melleruds Mästarpilsner 2021 är bryggd tillsammans med årets kock Gustav Leonhardt.
Melleruds Mästarpilsner 2021 är ett varuprov. Spendrups Bryggeri har låtit mig få testa ölen, men har inte sponsrat denna recension på något vis. Åsikterna är helt och hållet mina egna. På frågor & svar hittar du mer information.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 28 mars 2022).
Systembolagets nr: 56402.
Pris vid inköp: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Melleruds Mästarpilsner 2021 är bryggd tillsammans med årets kock Gustav Leonhardt.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Jag fick möjligheten att närvara på en pressrelease av nya Melleruds Mästarpilsner. Det är en öl som framställs tillsammans med årets kock och 2021 var det Gustav Leonhardt som tog hem vinsten.

Färska lagerblad är något som Gustav använder mycket i sin matlagning och då blev det naturligt att prova att ha det som ingrediens. Bryggmästare Richard Bengtsson tyckte det lät intressant och här har vi då årets mästarpilsner.

Jag tycker det är en intressant smak av lagerblad som faktiskt tilltalar mig. Den är även bryggd med citra humle, så tonen av citrus är också framträdande.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från bryggeriet, så hittar du dom här. Där hittar du även recensionen på föregående års mästarpilsner. Men först ska du såklart läsa klart denna recensionen.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, citrus, lagerblad och doftnyans av honung.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citrus, lagerblad och ton av vad jag uppfattar är honung. Tonen av citrus och lagerblad är de smaker som framträder mest i smakbilden.

Betyg

Melleruds Mästarpilsner 2021 är en trevlig och allsidig öl att dricka som sällskapsdryck eller till många olika maträtter. Alltså den känns som en sommaröl på något vis. När du exempelvis fixar med grillen, eller har klippt gräsmattan. Det är en trevlig öl och jag gillar den framträdande tonen av lagerblad och citrus.

Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra. Eftersom den som sagt smakar bra. Sen får du nog vara beredd på att den inte smakar som en klassisk pilsner i den bemärkelsen. Som jag förstod det som, så ska detta vara en pilsner. Men jag tycker smakerna efterliknar en slags india pale lager. Hur det än är med saken, så smakar det som sagt bra. Det är ju i slutändan det viktigaste.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *