Ingredienser
4 st. burgare
Tryffelmajonnäs
- 2 äggulor
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl matolja
- 1-6 st. droppar tryffelolja
- Finmalen vitpeppar
- Salt
Portabelloburgare
- 4 st. portabellosvampar (ca. 400 g.)
- 400 g. halloumiost
- 1 st. gul lök
- 1 st. röd chili
- 100 g. färsk spenat
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
- Smör
Portabelloburgare med halloumi och tryffelmajonnäs är den goda vegetariska hamburgaren.
Så här gör du portabelloburgare med halloumi och tryffelmajonnäs
Tryffelmajonnäs
- Lägg två äggulor och dijonsenap i en bunke tillsammans med lite salt och peppar. Se till att äggen och dijonsenapen håller rumstemperatur.
- Rör runt innehållet och tillsätt i en fin stråle matolja under konstant omrörning. Det ska vara en neutral matolja som exempelvis rapsolja.
- När ungefär hälften av matoljan hällts i så tillsätter du vitvinsvinägern och rör om. Fortsätt sedan under konstant omrörning att hälla i resterande oljan.
- Tillsätt 1-6 droppar med tryffelolja efter smak. Smaka av efter varje droppe du tillsätter då tryffeloljan har en kraftig smak! Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
Tillagning av portabelloburgare
- Finhacka lök och chili. Smörj in portabellosvampen i olja och salta och peppra.
- Stek lök och chili i stekpanna med en klick smör i några minuter tills löken blir glansig. Tillsätt spenat och stek till spenaten krympt. Smaka av med salt och lägg lök, chili och spenatblandingen i lämplig skål.
- Dela halloumi på mitten så du får 4 st. halloumiskivor. Stek dem i lite olivolja så de får fin stekyta på båda sidorna. Lägg sedan den stekta halloumin i lämplig skål eller fat.
- Krudda insidan av portabellosvampen med lite salt och peppar och stek i smör på båda sidor i ca. 10 minuter eller tills svampen får fin stekyta.
- Pensla hamburgerbröden med olivolja och stek dem i grillpanna på undersidan så att de får fin färg.
Montering av portabelloburgare
- Bred tryffelmajonnäs på brödens undersidor.
- Lägg en liten bädd av den stekta lök, chili och spenatblandingen på bottendelen av hamburgaren.
- Lägg på en skiva halloumiost och sedan portabellosvampen.
- Avsluta med att lägga på ett ytterligare litet lager av den stekta lök, chili och spenatbladningen.
- Lägg på locket.
Servera din portabelloburgare med halloumi och tryffelmajonnäs tillsammans med exempelvis friterad sötpotatis pommes.