Portabelloburgare med halloumi och tryffelmajonnäs är den goda vegetariska hamburgaren.

Så här gör du portabelloburgare med halloumi och tryffelmajonnäs

Tryffelmajonnäs

  1. Lägg två äggulor och dijonsenap i en bunke tillsammans med lite salt och peppar. Se till att äggen och dijonsenapen håller rumstemperatur.
  2. Rör runt innehållet och tillsätt i en fin stråle matolja under konstant omrörning. Det ska vara en neutral matolja som exempelvis rapsolja.
  3. När ungefär hälften av matoljan hällts i så tillsätter du vitvinsvinägern och rör om. Fortsätt sedan under konstant omrörning att hälla i resterande oljan.
  4. Tillsätt 1-6 droppar med tryffelolja efter smak. Smaka av efter varje droppe du tillsätter då tryffeloljan har en kraftig smak! Avsluta med att smaka av med salt och peppar.

Tillagning av portabelloburgare

  1. Finhacka lök och chili. Smörj in portabellosvampen i olja och salta och peppra.
  2. Stek lök och chili i stekpanna med en klick smör i några minuter tills löken blir glansig. Tillsätt spenat och stek till spenaten krympt. Smaka av med salt och lägg lök, chili och spenatblandingen i lämplig skål.
  3. Dela halloumi på mitten så du får 4 st. halloumiskivor. Stek dem i lite olivolja så de får fin stekyta på båda sidorna. Lägg sedan den stekta halloumin i lämplig skål eller fat.
  4. Stek portabellosvampen på båda sidor i ca. 5 minuter eller tills svampen får fin stekyta.
  5. Pensla hamburgerbröden med olivolja och stek dem i grillpanna på undersidan så att de får fin färg.

Montering av portabelloburgare

  1. Bred tryffelmajonnäs på brödens undersidor.
  2. Lägg en liten bädd av den stekta lök, chili och spenatblandingen på bottendelen av hamburgaren.
  3. Lägg på en skiva halloumiost och sedan portabellosvampen.
  4. Avsluta med att lägga på ett ytterligare litet lager av den stekta lök, chili och spenatbladningen.
  5. Lägg på locket.

Servera din portabelloburgare med halloumi och tryffelmajonnäs tillsammans med exempelvis friterad sötpotatis pommes.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Tryffelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • 1-6 st. droppar tryffelolja
  • Finmalen vitpeppar
  • Salt

Portabelloburgare

  • 4 st. portabellosvampar (ca. 400 g.)
  • 400 g. halloumiost
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. röd chili
  • 100 g. färsk spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Smör
Skriv ut receptet