Libapizza med fetaost – Recept på lättlagad pizza. Som pizzabotten använder du libabröd.

Så här gör du libapizza med fetaost

  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Grovhacka vitlök och färsk basilika. Se till att det blir stora bitar av vitlöken, eftersom du ska plocka bort dem vid ett senare steg.
  3. Stek vitlöken i olivolja i några minuter. Då tar olivoljan god smak av vitlöken.
  4. Lägg sedan i passerade tomater i stekpannan tillsammans med den grovhackade basilikan och låt sjuda i ca. 5 minuter. Se till att röra om med jämna mellanrum.
  5. Plocka ur vitlöksbitarna, för att sedan salta och peppra efter smak. Låt tomatsåsen sjuda några minuter till.
  6. Lägg libabröden på en ugnsfast plåt med bakplåtspapper.
  7. Applicera ett tunt lager av tomatsås på libabröden. För mycket tomatsås gör faktiskt inte pizzan godare.
  8. Riv över ett lager av parmesanost. Här kan du beräkna ca. 1/4 dl. per pizza. Vill du ha mer ost, så river du på det.
  9. Lägg ett jämt utspritt lager av fetaost. Du kan beräkna ca. 75 g. per pizza.
  10. Handriv basilikablad att strö över pizzorna.
  11. Ställ in libapizzorna i ugnen på 225 grader i 5 minuter. Pizzorna är klara när osten har smält. Beroende på ugnens storlek och funktion, så kan du behöva tillaga pizzorna i omgångar.
  12. Riv gärna över lite extra riven parmesanost och fördela ut finhackad gräslök. Du kan beräkna 1/2 msk. gräslök per pizza.
  13. Avsluta med några drag med pepparkvarnen samt ringla över en god olivolja innan servering.

Serveringsförslag till libapizza med fetaost

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Libapizza

  • 4 st. libabröd
  • 400 g. passerade tomater
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 20 st. stora basilikablad
  • 300 g. fetaost
  • 1 dl. riven parmesanost + lite extra ost för garnering
  • Basilikablad till dekorering
  • 2 msk. gräslök till garnering
  • Salt
  • Svartpeppar
Skriv ut receptet