×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Alkoholfri är god alkoholfri öl

Mariestads Alkoholfri är god alkoholfri öl som jag kan rekommendera.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Alkoholfri öl.
Styrka: 0,5%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 5 januari 2017).
Pris vid inköpstillfället: 8,50 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mariestads Alkoholfri är god alkoholfri öl som jag kan rekommendera.

Mariestads Export tycker jag är en klassiker bland svenska lageröl. Det är ingen öl i världsklass, men man vet vad man får varje gång. Det är en öl som jag tycker om helt enkelt. Frågan är om den alkoholfria varianten är minst lika god? Det är nog ingen idé att vänta på det svaret, utan låt mig ta fram kapsylöppnaren.

Utseende

Gyllengul klar färg med gräddvit skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Den ser faktiskt inbjudande ut.

Doft

Frisk doft av bröd och kryddor. Enkel men trevlig doft.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor samt en liten ton av honung och med behaglig beska. Enkel men trevlig smak utan några krusiduller.

Betyg

Mariestads Alkoholfri är på det stora hela en god välsmakande öl. Den dricker jag gärna till mat som exempelvis husmanskost, gubbröra eller till silltallriken. Kan också tänka mig att dricka den som sällskapsöl med tillhörande snacks. Det är också en öl jag bjuder till de som inte vill eller har möjlighet att dricka alkohol. Detta är helt enkelt en öl jag kan köpa igen.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *