×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

St Feuillien Triple smakar typiskt Belgien

St Feuillien Triple smakar typiskt Belgien och det är en trevlig smak. Men erbjuder inget som överraskar mig.

Om ölen

Producent: Brasserie St Feuillien.
Land:
Belgien.
Ölstil: Trippel.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: September 2021 (provsmakas 30 april 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1263.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag hade lagrat.

St Feuillien Triple smakar typiskt Belgien och det är en trevlig smak. Men erbjuder inget som överraskar mig.

St Feuillien Triple är en Belgisk öl pch som ni redan läst i rubriken, så tycker jag det är en trevlig öl. Den smakar sådär typiskt Belgien men jag blir heller inte erbjuden något unikt och nytt.

Utseende

St Feuillien Triple har en oklar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Här upplever jag en maltig jäst doft av bageri, sirapslimpa, kryddor, ton av alkohol, marmelad, omogen frukt, gröna äpplen, deg och ängsblomma. Tycker jag även upplever en liten svag syrlig ton. På det stora hela tycker jag det är en trevlig inbjudande doft.

Smak

När jag smakar på ölen känner jag en jäst humlearomatisk smak av ljust bröd, kryddor, marmelad, honung och ton av deg med markerad beska och eftersmak av ljust bröd och vad jag upplever är koriander. Är inget jättefan av koriander, men här tycker jag att det funkar, om det nu är den smaken jag jag faktiskt känner.

Betyg

St Feuillien Triple tycker jag är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till husmanskost, rätter av korv eller till ett gäng goda ostar. Köper jag den igen? Det är absolut inget fel på vare sig doft eller smak, men helt säker är jag inte på saken. Men kanske. Den faller lite in under kategorin en öl i mängden, som jag nyligen skrev en artikel om.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *