×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Batch nr.1 En Lager från Strömmarn's Bryggeri

Batch nr.1 En Lager från Strömmarn's Bryggeri är välsmakande öl att dricka till mat.

Om ölen

Producent: Strömmarn’s Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 7,1%.
Flaskans bäst före: Oktober 2020 (provsmakas 3 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34798.
Pris: 29,50 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Batch nr.1 En Lager från Strömmarn’s Bryggeri är välsmakande öl att dricka till mat.

Jag har länge haft en plan på att fokusera mer på att recensera öl från de svenska mindre bryggerierna. Eftersom det faktiskt har poppat upp rätt så många nu på senare år runtom vårt avlånga land. Jag lovar att bli bättre på detta helt enkelt. Ett av alla dessa nystartade bryggerier är Strömmarn’s Bryggeri. De startade sin bryggeriverksamhet 2019 i Trollhättan. Det är första gången jag testar öl från bryggeriet och jag inleder med att dricka bryggeriets Batch nr.1 En Lager. Vad tycker jag då om ölen? Jo jag tycker faktiskt att den smakar bra.

Utseende

Vad gäller utseendet, så har den en något oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona som relativt snabbt tunnas ut.

Doft

Här upplever jag en maltig doft av knäckebröd, honung och citrus sammanbakat med svag ton av alkohol. Doften är enkel men samtidigt trevlig och balanserad.

Smak

Vad gäller smaken så upplever jag en maltig ton av knäckebröd, citrus och sötma från honung. Beskan är markerad och det är en eftersmak av knäckebröd. Jag upplever även en svag ton av alkohol i eftersmaken. Vad gäller tonen av alkohol, så det är inget som stör. Det finns en kropp och fyllighet som stannar kvar länge i munnen efter att jag svalt ölen.

Betyg

Batch nr.1 En Lager från Strömmarn’s Bryggeri tycker jag är en mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till husmanskost, buffén eller varför inte till en hamburgare och pommes. Det är främst till mat jag vill dricka den, men självklart passar den även som sällskapsdryck som redan nämnts. Själv drack jag den tillsammans jordnötter om du nu vill veta. Den avslutande frågan som jag alltid ställer mig, är om jag köper den igen. Svaret är att jag köper den igen, för jag tycker som sagt att den smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *