Grosshandlarens Premium Lager är stabil öl att dricka som sällskapsdryck eller till svensk husmanskost.

Jag älskar verkligen min öl! Har exempelvis en förkärlek till belgisk öl, som exempelvis Trappistes Rochefort 10, Tripel Karmeliet och 3 Fonteinen Oude Geuze. Ja en och annan stout, som exempelvis Ten Fidy slinker gärna ner också. Men ibland vill jag inte ha någon dyr eller komplex öl. Jag kan också uppskatta en vanlig ”lageröl” och vad gäller Grosshandlarens Premium Lager, så levererar den. Är det den bästa ölen jag druckit? Nej. Är den dålig? Det är den inte heller. Den är bara stabil som Dr. Alban hade sagt.

Snabbfakta

Producent: Beer & Spiritpartners Nordic.
Land:
Sverige.
Ölstil: Märzen.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 12 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1564.
Pris: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Grosshandlarens Premium Lager har en något oklar bärnstensfärg med smutsvit tjock skumkrona.

Doft

Jag upplever en maltig doft av bröd, honung och karamell. Det finns också en doft av vad jag uppfattar som citrus. Kan även uppleva en svag förnimmelse av alkohol. På det stora hela så är det är en enkel men rätt så trevlig doft faktiskt.

Smak

Här upplever jag en maltig smak av bröd, honung, karamell och citrus, samt ton av alkohol med markerad beska och eftersmak av bröd och svag ton av alkohol. Tonen av alkohol är inget som stör bör tilläggas.

Betyg

Grosshandlarens Premium Lager är en öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller efter att du klippt gräsmattan. Den passar även bra till mat som husmanskost, grillat, silltallrik eller en somrig buffé. Köper jag den igen kan man ju då undra? Jodå och jag har redan köpt den igen när denna recensionen skrivs. Livet behöver inte alltid vara så krångligt och detta är ingen krånglig öl. Det finns en plats även för denna.

3,5/5

Grosshandlarens Premium Lager är stabil öl att dricka som sällskapsdryck eller till svensk husmanskost.