×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Oude Geuze – Belgisk kärlek på flaska

3 Fonteinen Oude Geuze - Belgisk kärlek på flaska.

Om ölen

Producent: Brouwerij 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic Gueuze.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Oktober 2037 (provsmakas 28 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 1622.
Pris: 64 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Går utmärkt att lagra.

3 Fonteinen Oude Geuze är belgisk kärlek på flaska. Frågor på det?

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

3 Fonteinen Oude Geuze är belgisk kärlek på flaska. Jag kan skriva kilometervis med hyllningsord till detta mästerverk. Men så roligt ska vi inte ha det, utan jag ger dig istället den korta versionen.

Utseende

Det sprakar ljuvligt om 3 Fonteinen Oude Geuze när man häller upp den och där en syrlig doft sprider sig i rummet. Färgen är oklart orangegul med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut. Redan nu är den mycket inbjudande.

Doft

Tydligt syrlig doft av sura nappar med inslag av frukt som gröna äpplen och grapefrukt. Finns även doft av hö och lada med frisk och samtidigt jäst doft. Underbart härlig doft med karaktär.

Smak

Tydligt syrlig smak av sura nappar och frukt som gröna äpplen, grapefrukt och citrus. Syrligheten är ihållande och ger en viss munntorrhet. Smaken är balanserad och fantastisk.

Betyg

3 Fonteinen Oude Geuze är fantastiskt väldoftande öl med lika god smak. Det är en öl jag njuter av precis som den är. Detta är en öl som gynnas av lagring och jag har några flaskor som väntar på bättre tider. Hela denna recension kan ses som en hyllning till bryggmästarna på Brouwerij 3 Fonteinen. Nej dom har inte sponsrat mig.

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *