Klassisk räkmacka för de mysiga stunderna borde inte behöva något recept. Men här har du ett ändå!

Så här gör du klassisk räkmacka för de mysiga stunderna

  1. Börja med att koka äggen tills de blir hårdkokta. Låt dem sedan svalna helt.
  2. Slunga en majonnäs. Det blir godast och är så enkelt! Recept på hur jag gör min majonnäs hittar du här. Men vill du köpa en färdig, så kommer jag inte att hindra dig.
  3. Bred eller lager smör på tekakorna.
  4. Bred sedan på ett lager med majonnäs.
  5. Lägg på ett större salladsblad på varje räkmacka.
  6. Lägg på ett lager med ägg som du skärt i tunna skivor.
  7. Skala sedan räkorna och lägg ovanpå äggen.
  8. Avsluta med några drag av pepparkvarnen och lägg på en skiva citron och lite dill.

Tekakan kan du byta ut mot exempelvis ett surdegsbröd eller rågbröd. Ibland kan jag toppa med lite extra majonnäs, för det är ju faktiskt så gott. Hur du än gör så är det viktigaste att du köper färska räkor och slungar din egna majonnäs! Åtminstone om du frågar mig. Räkor i lag skulle jag inte välja till en klassisk räkmacka.

Dryckesförslag till klassisk räkmacka

Jag skulle personligen servera en ljus öl med ton av bröd, lite citrus och sötma från honung. Här har du 5 förslag på öl som jag tycker passar till. Ett av förslagen är alkoholfri.

  1. Mariestads Export
  2. Batch nr. 1 En lager
  3. Wisby Pils
  4. Folkes Ofiltrerade lager
  5. Melleruds Alkoholfria Pilsner

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 räkmackor

Klassisk räkmacka

  • 1 kg färska räkor
  • 4 st. ägg
  • 3 dl. majonnäs
  • 4 st. tekakor
  • 1 st. citron (delad i skivor)
  • 4 st. stora salladsblad (förslagsvis isbergssallad)
  • Dill till garnering
  • Smör
Skriv ut receptet