×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Alkoholfria Pilsner passar bäst som måltidsdryck

Melleruds Alkoholfria Pilsner passar bäst som måltidsdryck. I övrigt så händer det inte så mycket i doft och smak.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 0,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 16 september 2018).
Pris vid inköp: 11 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Melleruds Alkoholfria Pilsner passar bäst som måltidsdryck. I övrigt så händer det inte så mycket i doft och smak.

Jag har tidigare här på Ölbloggen testat Melleruds Paradpilsner och Melleruds Prima Julöl. Min upplevelse är att det inte varit någon större prima parad över ölerna. Vad tycker jag då om Melleruds Alkoholfria Pilsner? Jag tycker den lämpar sig bäst att servera till mat faktiskt.

Utseende

Aningens oklar gyllengul färg med smutsvit tunn skumkrona.

Doft

Tydlig doft av ljust bröd och kryddor. Det är en enkel doft och inte speciellt spännande doft, men den doft som finns kan man inte klaga över heller.

Smak

Smak av ljust bröd, kryddor och sötma från honungton med markerad beska. Det är en enkel smak och det händer inte så mycket. Men det är nog inte meningen heller om jag får gissa hur bryggeriet tänkt. Smaken talar för att detta är en öl du ska dricka främst till mat. På flaskans etikett står det att den passar utmärkt till svenskt mathantverk.

Betyg

Melleruds Alkoholfria Pilsner lämpar sig bäst till all sorts mat som exempelvis husmanskost, grillat eller varför inte till silltallriken. Ett trevligt öl att servera till chauffören eller de som inte dricker alkoholhaltiga drycker. Som sällskapsdryck väljer jag något annat. Köper jag den igen? Jag brukar inte köpa om öl som för under 3,5 i betyg, men här kan jag kanske göra ett undantag.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *