×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Prima Julöl – En öl som inte är så prima

Melleruds Prima Julöl - En öl som inte är så prima.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: Mörk Lager
Styrka: 5%
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 25 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11409.
Pris: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Är Melleruds prima julöl en prima öl att dricka?

Jag har fått en personlig uppfattning att om något speciellt tillverkas i en stad, så brukar invånarna som bor där per automatik bli stolta och prisa ”sin” produkt. Det är väl egentligen inget fel med det om produkten är bra, men Melleruds Prima Julöl tillverkas för det första inte i Mellerud. Kommer det trots det köpas mycket Prima Julöl bland Melleruds invånare? Gissningsvis så är svaret ja. Kommer jag köpa den igen som har en sommarstuga belägen strax utanför? Det ska vi ta reda på nu.

Utseende

Mörk bärnstensfärgad med liten beige skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Jag kan tycka det, men det är inget som påverkar slutbetyget.

Doft

Doft av bröd, kryddor, honung, torkad frukt och karamell.

Smak

Maltig brödig smak med inslag av kryddor, torkad frukt och karamell. Finns en rostad smak med framträdande beska. Smaken är bättre än doften, men överlag är jag ändå inte imponerad. Det finns en friskhet, men smaken är ändå slätstruken, lite vattnig och det finns en liten obalans i smaken.

Betyg

Det är en öl som troligen lämpar sig att dricka till julmaten, men doften och smaken är ointressant. Även om Melleruds Prima Julöl ser julig ut, så får jag ingen julkänsla i doft och smak. Jag har ju min sommarstuga belägen utanför Mellerud, men inte ens det hjälper till att höja betyget. Tyvärr Spendrups men detta är för mig ingen prima öl.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *