×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Melleruds Paradpilsner är allt annat än en paradpilsner

Melleruds Paradpilsner är allt annat än en paradpilsner.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial pils.
Styrka: 6%.
Burkens bäst före: Maj 2019 (provsmakas 21 juni 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1484.
Pris vid inköp: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Melleruds Paradpilsner är allt annat än en paradpilsner.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

I mitt stora julölstest 2017 provade jag Melleruds Prima Julöl. Jag tyckte det var allt annat än en prima julöl. Nu har det blivit dags att prova Melleruds Paradpilsner. Frågan jag ställer mig är om den är värd att heta paradpilsner? Nej tyvärr…

Utseende

Klar gyllengul färg med liten gräddvit skumkrona. Medelstora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Lite sur maltig doft av ljust bröd, örter, citriskaraktär och svag honungston. Den har även en liten svag ton av någon oidentifierbar doft som inte är så trevlig. Nästan så man skulle kunna tro det är kokta grönsaker det doftar, men så är inte riktigt fallet.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, örter, citruskaraktär och honung med behaglig beska och en tydlig söt smak. Smaken är bättre än doften, även om den inte gör mig speciellt lycklig.

Betyg

Melleruds Paradpilsner är ingen öl jag köper igen. Den imponerar inte helt enkelt. Om jag nu ska dricka den, så är det till silllunchen eller husmanskost. Som sällskapsdryck väljer jag något annat.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

10 kommentarer

  1. Christian skriver:

   Jag kan inte riktigt identifiera mig med dina tankar om Mellerud Parad Pilsner
   Sitter just nu och avnjuter densamma för första gången och jag är salig, men smaken är som baken.
   Jag tycker om Urquell och den typen av öl och Melleruds PP föll mig synnerligen väl på läppen och fungerar både solo som nu och som en alldeles utmärkt sällskapsdryck i m o, så den är värd att testa i allra högsta grad.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej. Kul du gillarParadpilsner och jag kan förstå att många så gör. Mina recensioner är inte ett facit, bara en personlig åsikt. 🙂 Kul att du tittade förbi.

  2. Olof Olsson skriver:

   …men burken är fin med mässingsfärgad topp och bottenrand sam ett fint lokomotiv 🙂

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Jodå kan hålla med om att burken är fin. 🙂

  3. Patrik skriver:

   Bästa ölen jag druckit faktiskt. Vem vet, du kanske fick en dålig batch. Det händer även det bästa bryggeriet att det blir fel på vissa serier.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej. Absolut kan det uppstå problem med vissa batcher. Men här tror jag bara det inte var en öl som inte riktigt matchade mina smaklökar. Men att den finns kvar på hyllan, tyder ju på att personer som du uppskattar den. 🙂 Skål på dig och kul att du läser!

  4. Dennis skriver:

   Så delat om denna öl. Jag dricker den inte, utmärkt pilsner på 4,5 % är perfekt som enkel svensk öl. Paraden har jag svårt att dricka men min kära sambo älskar den: vilket är lite avvikande då hon normalt ryggar för mer specialiserad, och stark, öl. Men det är hennes favorit och jag som kommer från landet och en gång i tiden drack 7,2 or på löpande band tar inte ens en när det är den öl som finns kvar i kylen. Jag håller med om recensionen, andra diggar den. En spännande öl, testa själv.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Dennis. Detta med smaker och upplevelser är ju så individuellt. Mina recensioner som exempel är ju inte ett facit, bara min personliga åsikt. Precis som alla andra har sin åsikt. Ibland är vi överens och ibland är vi inte överens. Öl likt dessa är alltid ett bra exempel på hur olika vi tycker och upplever. Jag vet folk som vaskat öl som jag själv ger högsta betyg.

    Kul att du läser och skriver 🙂

  5. Mikael skriver:

   Mycket god öl minst 4 av 5. Tycker att den även doftar gott.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Skål på dig! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *