Ingredienser
4 portioner
Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller
- 500 g. rotselleri
- 1 st. gul lök
- 3 st. vitlöksklyftor
- 4 msk. smör
- 3 msk. kalvfond
- 3 dl. grädde
- 2 dl. mjölk
- 2 msk. färsk timjan (bladen)
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Kalvfrikadeller
- 500 g. kalvfärs
- 2 st. äggulor
- 1 msk. honung
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. svartpeppar
Till servering
- 800 g. delikatesspotatis
- Inlagda rödbetor
- Ett gott valfritt bröd
Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller.
Så här gör du gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller
Kalvfrikadeller
- Blanda kalvfärs, äggulor, honung, salt och svartpeppar i en bunke.
- Forma till 15-20 st. runda bollar.
Gräddkokt rotselleri
- Skala och skär rotsellerin i 1 cm tjocka stavar. Finhacka lök och vitlök.
- Stek lök, vitlök och rotselleri i en kastrull med smör i några minuter utan att de ska få någon färg.
- Tillsätt grädde, mjölk, kalvfond och timjan.
- Låt koka ihop i några minuter.
- Tillsätt kalvfrikadellerna och låt sjuda i ca. 10 minuter under lock.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller tillsammans med ugnsrostad delikatesspotatis samt inlagda rödbetor. Avsluta med att garnera med extra timjan innan servering. Ät gärna ett gott bröd till som du doppar i gräddsåsen.