×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Råraka på stekhäll med löjrom och gräddfil

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Råraka med tillbehör

  • 8 st stora fasta potatisar
  • 160 g. löjrom eller annan god rom
  • 1 st. stor rödlök
  • 2 dl. gräddfil
  • Dill efter smak
  • 1 st. citron
  • Salt
  • Svartpeppar

Råraka på stekhäll med löjrom, gräddfil, rödlök och dill kanske är kanske ett uttjatat recept. Men tillagad på stekhäll så blir det nästan en nyhet.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.
Råraka med Kalix löjrom, gräddfil, rödlök och dill.

Introduktion

I detta receptet går jag igenom hur du tillagar råraka på stekhäll. Men självklart kan du steka rårakorna i en vanlig stekpanna på spisen inomhus. Eftersom stekhäll är en stor stekpanna, så är principen densamma.

Så här gör du råraka på stekhäll

  1. Börja med rårakan genom att skala potatisen och riv den med rivjärn.
  2. Krama ur stärkelsevätskan och lägg i en bunke.
  3. Salta samt peppra efter smak och rör runt.
  4. Forma plättar och stek på stekhällen på medelhög värme med olja och smör tills rårakorna blir gyllene i färgen på båda sidor.
  5. Lägg de färdigstekta rårakorna på var sin tallrik.
  6. Därefter lägger du på en stor sked med löjrom (annan rom går bra också) och en lika stor sked med gräddfil på rårakan.
  7. Strö över finhackad rödlök och dill.
  8. Servera med en citronklyfta.

Öl att dricka till din råraka på stekhäll

Du som tittade på videon såg att jag testade en Westmalle Trappist Tripel till. Det är en fantastisk öl som jag kanske inte serverar till rårakor. Men jag har faktiskt exempel på öl som jag vet passar. Jag listar dem i ingen speciell ordning och jag länkar till respektive recension:

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *