×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Westmalle Trappist Tripel – Välbalanserad belgisk öl

Westmalle Trappist Tripel - Välbalanserad god öl.

Om ölen

Producent: Brouwerij der Trappisten van Westmalle
Land:
Belgien
Ölstil: Tripel
Styrka: 9,5%
IBU: 35
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C
Lagring: Kan lagras, men inte för länge. Smaka av om du närmar dig två år, då det är oklart om den gynnas av längre lagring.

Westmalle Trappist Tripel – Välbalanserad god öl som passar till alla tillfällen. Fulländad öl som är omöjlig att ogilla.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Westmalle Trappist Tripel är en välbalanserad och god öl som passar som måltidsdryck eller för sig själv. Servera ölet i ett ölglas med bred kupa. Du hittar den i hyllan på välsorterade Systembolag, men finns den inte så är det bara att beställa hem.

Utseende

Jästen bidrar till en oklar gyllengul färg på gränsen till orange.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av kryddnejlika, banan, honung, ananas, ljust bröd och citrus.

Smak

Fruktig och söt smak med jästkaraktär, karamelltoner, inslag av koriander och apelsinskal. I smakerna återfinns en aningens bitter smak kombinerat med en svag surhet.

Betyg

Det finns verkligen inget negativt att säga om Westmalle Trappist 10. Det är en välbalanserad öl som passar till måltiden, ostbrickan eller bara för sig själv. Om du har lite snacks som jordnötter eller chips så är det också en trevlig kombination. Helt enkelt en fulländad öl som är omöjlig att ogilla.

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *