×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Räksemla – Recept på semla med räkröra och löjrom

Räksemla – Recept på semla med räkröra och löjrom är ett välsmakande alternativ till den klassiska semlan.

Ingredienser

kniv-gaffel-skedRäksemla

  • 4 st. semmelbullar
  • 300 g. skalade räkor
  • 1 dl. gräddfil
  • 1 dl. majonnäs
  • 2 msk. finhackad dill
  • 1 tsk. dijonsenap
  • 1 tsk. kaviar på tub
  • 40 g. rom
  • Citronklyftor från 1 st. citron
  • Lite cayennepeppar
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Finhackad dill att toppa med
Räksemla – Recept på semla med räkröra och löjrom är ett välsmakande alternativ till den klassiska semlan.

Så här gör du räksemla

  1. Lägg gräddfilen i en sil som du ställer ovanför en bunke. Alltså det du vill göra är att låta så mycket vätska som möjligt från gräddfilen att rinna av. Låt stå i kylskåp i någon timma.
  2. Samma gör du även med romen, eftersom den kan vara lite blöt också.
  3. Lägg den avrunna gräddfilen i en bunke tillsammans med majonnäs, dijon, dill och kaviar på tub. Blanda runt och smaka av med salt, svartpeppar och ytterst lite cayennepeppar.
  4. Skär av ett lock på semmelbullarna. Mina semmelbullar höll storleken 8 cm bred och 3,5 cm hög. Så jag skar locket lite mindre än 1/3 av bullen.
  5. Gröp sedan ur innanmätet med en tesked så du får en grop i semmelbullarna. Men se bara till så du inte gräver hål i brödet.
  6. Lägg på räkröran i varje grop och toppa sedan med romen och extra dill. Avsluta med att lägga på locken.

Serveringsförslag

Servera räksemla tillsammans med citronklyftor och där du själv pressar över önskad mängd citronsaft över räkröran och romen. I detta recept har jag ingen lök i, men tycker du det är trevligt, så kan du såklart tillsätta förslagsvis rödlök.

Förslag på öl att dricka till din räksemla

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *