×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pfungstädter Edel-Pils Premium är trevlig öl

Pfungstädter Edel-Pils Premium är trevlig öl av stilen pilsner.

Om ölen

Producent: Pfungstädter Brauerei.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,9%.
Flaskans bäst före: Juni 2021 (provsmakas 28 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1354.
Pris: 19,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Pfungstädter Edel-Pils Premium är trevlig öl av stilen pilsner.

Att dricka en öl av stilen pilsner, kan vara en positiv upplevelse, men också det motsatta. I regel är det det motsatta som är det vanliga enligt mig, men Pfungstädter Edel-Pils Premium tycker jag om faktiskt. Det är enkla men samtidigt balanserad smaker. Doften är det heller inget fel på. Vill du läsa mina andra recensioner med öl av stilen pilsner, så hittar du dom här.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Frisk maltig doft av knäckebröd, örter med svag ton av honung och citrus. Det är en enkel doft, men det är så med pilsner.

Smak

Upplever en frisk maltig smak av knäckebröd, örter, honung och ton av citrus med markerad beska och eftersmak av knäckebröd. Det är en enkel men balanserad smakbild.

Betyg

Pfungstädter Edel-Pils Premium är trevlig öl att dricka en varm sommardag eller efter att ha klippt gräsmattan. Den passar även till all sorts mat. Köper jag den igen? Eftersom den smakar bra så kan jag göra det. Ibland är det trevligt att dricka en pilsner också.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *