Ingredienser
4 portioner
Pasta med svamp och sparris
- 400 g. pasta
- 100 g. trattkantareller
- 8 st. grön sparris
- 1/2 st. gul lök
- 1 st. vitlöksklyfta
- 2 msk. svampvatten
- 2,5 dl. grädde
- 1 msk. viltfond
- 2 dl. riven parmesanost + lite extra för garnering
- 1/2 dl. pastavatten
- 1/2 tsk. timjan
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
- 2 msk. smör till stekning
- 2 msk. olja till stekning
Pasta med svamp och sparris är snabblagad middag som alla lyckas med.
Så här gör du pasta med svamp och sparris
- Lägg de torkade trattkantarellerna i vatten i ca. 20 minuter.
- Koka upp saltat pastavatten.
- Finhacka lök och vitlök.
- Skär sparrisen i cm-tjocka bitar.
- När pastavattnet kokat upp, så kramar du ur allt vatten från svampen och skär den grovt.
- Stek lök, vitlök, svamp och sparris i en stekpanna tillsammans med smör och olja. Tillsätt samtidigt pastan och koka enligt förpackningen.
- Låt allt få steka i 4-5 minuter. Tillsätt sedan timjan, viltfond och grädde och låt sjuda ihop. Smaka av med salt och peppar.
- När pastan är klar, så adderar du 1/2 dl. pastavatten i stekpannan samt riven parmesan.
- Rör om och blanda sedan med pastan.
- Lägg upp pastan på tallrikar och avsluta med att riva över lite extra parmesan samt några drag med pepparkvarnen.
Pasta med svamp och sparris är snabblagad middag som alla lyckas med. Ja det smakar gott också såklart. Har du inte torkade trattkantareller som jag har i detta recept, så går det bra med annan torkad svamp eller färsk svamp, som exempelvis champinjoner. Använder du färsk svamp, så är det inga problem att utelämna vattnet från den torkade svampen. Det ger bara lite extra svampsmak. Du får avgöra mängden svamp som behövs om du väljer annan svamp.