×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Årets bästa påsköl 2018 – Vinnarna och förlorarna i stort test

Årets bästa påsköl 2018 – Vinnarna och förlorarna i stort test.

Årets bästa påsköl 2018 – Vinnarna och förlorarna i stort test.

Grundtanken med årets bästa påsköl 2018, har varit att provsmaka påsköl som de flesta på ett enkelt sätt ska kunna få tag på. Ingen av de testade ölerna fick högsta betyg och endast en öl fick betyget 4 och ska därmed ses som vinnaren. Åtminstone om du frågar mig. Det är även den ölen jag valt att köpa till påskmaten. De öl som fått betyget 3,5 eller mer är också trevliga öler och som jag kan rekommendera dig att köpa hem. Nu startar vi summeringen av årets bästa påsköl 2018 – vinnarna och förlorarna i stort test.

Listan på årets testade påsköl 2018


Sammanfattning och betyg på årets bästa påsköl 2018

Charlis Våreld

Charlis Våreld är påskens måltidsdryck. Men inte mer än så.

Charlis Våreld tror jag faktiskt passar bäst till påskmaten, precis som bryggeriet skriver på flaskan. Ja även att servera till husmanskost eller silltallriken borde passa fint. Visst kan man dricka den som sällskapsdryck, men jag väljer faktiskt någon annan öl här.

3/5

Nils Oscar Hefeweizen

Nils Oscar Hefeweizen Special Edition är trevlig veteöl.

Nils Oscar Hefeweisen Special Edition är en trevlig veteöl att dricka som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk eller kyckling. Önskar jag kunde trolla bort den lite sura doften, men annars är det en trevlig veteöl som jag absolut kan tänka mig att köpa igen.

3,5/5

Rådanäs Ekologisk Påsköl

Rådanäs Ekologisk Påsköl passar bäst som måltidsdryck.

Rådanäs Ekologisk Påsköl är på det stora hela en trevlig öl som passar bäst till påskens mat och där jag tror den kan uppskattas av många. Som sällskapsdryck väljer jag nog en annan öl faktiskt, även om den säkert kan uppskattas av många även här. För mig är det hur som helst en måltidsöl.

3,5/5

Jämtlands Påskebrygd

Jämtlands Bryggeri Påskebrygd är trevlig bekantskap.

Jämtlands Bryggeri Påskebrygd är på det stora hela en trevlig öl att dricka till påskmaten eller husmanskost. Den passar även bra som sällskapsdryck.

3,5/5

Mariestads Alkoholfri Påskbrygd

Mariestads Påskbryggd är nja på flaska. Om du ändå köpt den så funkar den till påskmaten.

Mariestads Alkoholfri Påskbrygd passar bäst till påskmaten eller husmanskost för den delen. Visst kan det vara trevligt att ställa fram den till påskbuffén, men jag tycker deras ordinarie alkoholfria är godare alla dagar i veckan. Som sällskapsdryck väljer jag definitivt en annan öl. Nej för mig är detta ett nja på flaska.

2,5/5

Poppels Påskporter Tvåtusenarton

Poppels Påskporter Tvåtusenarton är trevlig välsmakande porter.

Poppels Påskporter Tvåtusenarton är en trevlig porter som jag tycker passar bäst som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Det är ingen öl jag väljer att dricka till påskmaten. Den är lite för kraftig för det. Bryggeriet skriver på flasketiketten att den passar till korv, köttbullar och att dricka framför brasan. Det hade varit trevligt att få dricka den framför en brasa, men jag för nöja mig att dricka den tillsammans med lite jordnötter framför datorn.

3,5/5

Nynäshamns Pumpviken Påsköl

Pumpviken Påsköl från Nynäshamns Ångbryggeri passar som sällskapsdryck eller till påskmaten.

Pumpviken Påsköl är en trevlig och välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller till påskmaten. Finns nog inte så mycket att säga mer än att jag köper den igen.

4/5

Jämtlands Påsköl

Jämtlands Påsköl har en småmäktig smak. Vad innebär det egentligen?

Jämtlands Påsköl är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck tillsammans med snacks eller till påskmaten. Den är som en storebror till påskabrygden. Lite bättre och lite godare. Det märks även att vi går upp ett snäpp i alkoholstyrkan utan att den på något vis märks av i smaken. Den är lite småmäktig helt enkelt.

3,75/5

Oppigårds Easter Ale

Oppigårds Easter Ale passar till påskmaten och mer därtill.

Oppigårds Easter Ale är god öl att dricka som sällskapsdryck eller till påskmaten, hamburgare eller grillat kött. Själv dricker jag den till jordnötter. Det passar bra också.

3,75/5

S:t Eriks Easter Session IPA

S:t Eriks Easter Session IPA är en tropisk påsköl. Passar det till påskmaten?

S:t Eriks Easter Session IPA är en ok öl att dricka som sällskapsdryck. Den kan även passa att dricka till grillad mat eller asiatiskt. Det är ingen öl jag vill dricka till påskmaten, mest för att jag inte tycker tropiska smaker hör hemma där. Men jag kanske är en bakåtsträvare?

3/5

Gotlands Bryggeri Wisby Påsköl

Wisby Påsköl från Gotlands Bryggeri tar mig inte till blåkulla.

Wisby Påsköl från Gotlands bryggeri är en rätt trevlig öl som du dricker främst till påskmaten eller till husmanskost. För mig är det framförallt en måltidsöl. Jag kan såklart dricka den som sällskapsdryck, även om den kanske inte blir mitt förstahandsval. Sammanfattningsvis så kommer jag inte ta kvasten till Blåkulla och hälsa på häxorna. Nä jag stannar hellre hemma och dricker upp min Wisby Påsköl.

3,5/5

Ängöl Påskens Weissbock

Ängöl Påskens Weissbock upplevs inte färdig och jag känner mig osäker i att dricka upp den.

Ängöl Påskens Weissbock är ingen öl som passade mig och inget jag köper igen. Jag känner mig inte trygg att dricka upp den, så jag drack därför inte upp den. Vill heller inte dricka den till mat som ni kanske förstår. Kanske dina smaklökar tycker annorlunda än mina. För mig var detta ett stort nej tack på flaska och jag tar hellre kvasten till Blåkulla och hälsa på häxorna.

1/5

Jenny Nyströms Påsköl

Jenny Nyströms Påsköl dricker jag med ära och till minne av en fantastisk illustratör och konstnär.

Jenny Nyströms Påsköl är faktiskt en trevlig öl att dricka främst till påskmaten. Där gör den sig som bäst, även om den såklart passar som sällskapsdryck. Jag tror det är en öl som kan uppskattas av många. Flaskan har en trevlig illustrationen på dansande kycklingar och med gårdens tupp som dj. Jag undrar allt vad som spelas på grammofonen, för jag vill också vara med. Detta är ingen öl i den absoluta världsklassen, men ändå såpas god att jag inte ser några problem med att de framställt en öl till Jennys Nyströms ära.

3,5/5

Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter

Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter är ett bittert möte.

Tyvärr är Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter ingen trevlig bekantskap. Den såg inbjudande ut när man hällde upp den och även doften gav ett inbjudande intryck. Men smaken blir jag inte kompis med och den faller inte mig i smaken. Jag kan tänka mig att den bittra smaken kan lugna ner sig med lagring. Kan faktiskt tänka mig att denna porter ändå kan ha sin skara med fans. Har du inga problem med en dominant bitterhet så tycker jag du ska prova den. Denna porter passar som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. För min del blev Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter är ett bittert möte. Den gav mig ett litet bittert humör också.

2/5

Ängöl Bootleg Easter Brew

Bootleg Easter Brew är en sur doftupplevelse med okej smak.

Bootleg Easter Brew är smakmässigt en ok öl som jag tycker passar bättre till mat än som sällskapsdryck. Doften tycker jag inte är trevlig alls. Får jag den i handen så dricker jag upp den då smaken inte är helt ute och cyklar, men det är trots det ingen öl jag köper igen.

3/5

Mariestads Påskbrygd

Mariestads Påskbrygd är ett beskt möte och ett beskt minne.

Mariestads Påskbrygd gör mig lite besviken med den påtagliga beskan. I grunden är det dock inget fel på ölen, men jag väljer faktiskt hellre Mariestads Export eller Dunkel om jag nu ska välja ett öl av detta märke till påsk. Denna dricker du främst till påskmaten men kan funka som sällskapsdryck. Får jag den serverad så blir det till maten för min del, även om det tyvärr inte är med någon större glädje. Nej detta är ingen öl jag köper igen.

2,5/5

Mohawk Unfiltered Easter

Mohawk Unfiltered Easter är en tropisk lager som passar till påskens högtid.

Mohawk Unfiltered Easter är trevlig öl och bryggeriet menar att den ska passa bra till påskens mat. Vill jag dricka den till sill, ägg och lax? Ja varför inte? Dricker den gärna som sällskapsdryck också.

3,5/5

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl är inte så prisvärd.

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl är en okej öl som du dricker främst till påskmaten. Den funkar även att dricka som sällskapsdryck till chauffören eller den som inte dricker alkohol. Jag tycker den är lite väl dyr för vad man får i flaskan och det är ingen öl som jag köper igen.

3/5


Årets bästa påsköl 2018

Efter att testat 17 stycken påsköl så kan jag konstatera att ingen av de testade ölerna fick fulla poäng och endast en fick betyget 4. Det är denna öl vi ska kora som vinnaren i årets bästa påsköl 2018. Det är också denna öl som jag väljer att servera till påskmaten.

Vinnaren är Pumpviken Påsköl från Nynäshamns Ångbryggeri.

Vill du även servera en alkoholfri öl, så är Nils Oscar Alkoholfri Påsköl ett trevligt alternativ som är värd att nämnas.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *