×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis Våreld är påskens måltidsdryck

Charlis Våreld är påskens måltidsdryck. Men inte mer än så.

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 14 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11532.
Pris vid inköp: 19,60 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Charlis Våreld är påskens måltidsdryck. Men inte mer än så.

Öl från Charlis Brygghus är ingen nyhet här på Ölbloggen. Jag har tidigare testat bryggeriets HallonVete KristianstaBayerÄlvdansIPA IPAIpanema och i julas Snöfall. Idag ska jag testa Charlis Våreld som är bryggeriets påsköl. De skriver på flaskans etikett att den passar till påskmaten. Där kan jag hålla med, men mer än så blir det inte.

Utseende

Mörk bärnstensfärg med smutsvit skumkrona. Mycket små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset. Den ser inbjudande ut.

Doft

Doft av mörkt bröd, torkad frukt, kryddor, honung och knäck. Trevlig balanserad doft utan några större krusiduller.

Smak

Maltig lite rostad söt smak av mörkt bröd, torkad frukt, kryddor, honung och knäck med behaglig beska. Smaken är rätt trevlig, men jag saknar lite attityd och jag upplever den vara en aningens återhållsam och lite tam i smaken.

Betyg

Charlis Våreld tror jag faktiskt passar bäst till påskmaten, precis som bryggeriet skriver på flaskan. Ja även att servera till husmanskost eller silltallriken borde passa fint. Visst kan man dricka den som sällskapsdryck, men jag väljer faktiskt någon annan öl här.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *