×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis Ipanema är ölen med mycket mä

Charlis Ipanema är ölen med mycket mä.

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,9%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 10 februari 2018).
Pris vid inköp: 25,80 kr.
Systembolagets beställningsnummer: 88762.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Charlis Ipanema är ölen med mycket mä.

I julas testade jag Charlis Snöfall i mitt stora test av julöl 2017 och det var en positiv upplevelse. Därmed är förväntingarna höga när jag ska testa bryggeriets amerikanska pale ale. På flaskans etikett står det att läsa att Charlis Ipanema är en klassisk enkel pale ale mä massor av frukt och balans. Hur det är mä den saken ska vi ta reda på nu.

Utseende

Gulorange oklar färg mä gräddvit skumkrona. Mycket små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Fruktig doft av ananas, citrus men även doft av bröd och honung. Anar jag lite banan i doften? Frisk trevlig inbjudande och doft.

Smak

Maltig smak av tropiska frukter av citrus som grapefrukt samt bröd, tall, örter och karamell mä påtaglig beska. Bra balans i smaken. Kanske önskat mig aningens mindre beska och lite mindre av min upplevda tallsmak och mer av den tropiska smaken.

Betyg

Charlis Ipanema är god öl att dricka som sällskapsdryck och det är utefter det jag sätter betyget. Men tror den passar bäst till mat som grillat kött, hamburgare, asiatisk mat eller varför inte ostbrickan? Provar mä en bit parmesan som funkar fint. Så kanske den passar att dricka till pasta carbonara? Hur det än är mä den saken så kan jag absolut tänka mig att köpa den igen, för i kombination mä rätt mat så tror jag det kan bli en höjdare. Charlis Brygghus har framställt en öl med mycket mä. Det får vi se som något positivt.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *