×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis Snöfall – Julölen som smakar pepparkaka

Charlis Snöfall - Julölen som smakar pepparkaka.

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Brown Ale.
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 27 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11269.
Pris: 24,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Flaskans bäst före tyder på att den kan lagras.

Charlis Snöfall – Julölen som smakar pepparkaka framställs av en galen konstnärsprofessor samt en styrman.

Bakom spakarna på Charlis Brygghus står Kasper Schönhult som titulerar sig konstnär med en touch av galen professor. Med sig har han styrmannen Emil Israelsson som säkerställer att allt bara fungerar. Det ska vara kombinationen av de båda som gör att bryggeriet överhuvud taget kan producera sin öl. Charlis Snöfall är av ölstilen brown ale och ska tydligen dofta och smaka pepparkaka. Det tycker jag låter spännande så låt mig få plocka fram kapsylöppnaren för att se vad de båda herrarna har att erbjuda.

Utseende

Rödbrun på gränsen till svart färg med brunfärgad skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Det tycker jag men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Tydlig doft av pepparkaka och russin samt kanel, choklad, kryddor, torkad frukt och nötter. Nästan som att dofta på en kall glögg. Mycket trevlig doft måste jag säga.

Smak

Smak av russin, pepparkaka, ingefära, kanel, torkade frukt och julkryddor. Trevlig god intressant smak. Smaken är komplex men samtidigt lite snäll. Doften är ett litet strå vassare.

Betyg

Charlis Snöfall är en trevlig välsmakande öl. Jag tycker den lämpar sig bäst som sällskapsdryck och det är ingen öl jag dricker till julbordet. Den doftar och smakar jul och jag köper den gärna igen. Kombinationen av galen konstnärsprofessor och styrman verkar vara ett lyckat koncept för välsmakande öl. Jag ser på er hemsida att ni har fler öler i ert sortiment…

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *