×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis IPA IPA är storebror till Ipanema med xtra allt

Charlis IPA IPA är storebror till Ipanema med xtra allt.

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
 Sverige.
Ölstil: Dubbel IPA.
Styrka: 8,6%.
Flaskans bäst före: December 2018 (provsmakas 10 februari 2018).
Pris vid inköp: 28,70 kr.
Systembolagets beställningsnummer: 31087.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Charlis IPA IPA är storebror till Ipanema med xtra allt. Det menar åtminstone bryggeriet.

Jag har tidigare testat Charlis Ipanema från Charlis Brygghus och det tyckte jag var en trevlig öl. Nu ska jag testa bryggeriets dubbel IPA som är en storebror till Ipanema och med ett innehåll av xtra allt. Ja det är vad bryggeriet själva skriver på flasketiketten. Är Charlis IPA IPA bättre, sämre eller lika bra som sin lillebror?

Utseende

Orange oklar färg med stor gräddvit skumkrona med ton av lite gul färg. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig lite instängd tung tropisk fruktdoft av citron, passionsfrukt, ananas och persika. Det finns även doft av tall och kryddor. Trevlig doft över lag.

Smak

Frisk smak av tropiska frukter som ananas, citron och grapefrukt sammanbakad med smak av tall och med behaglig beska. Balanserad smak.

Betyg

Charlis IPA IPA dricker jag som sällskapsdryck till snacks. Till mat kan jag tänka mig asiatiskt. Det är en trevlig dubbel IPA men jag har druckit andra öler av stilen som jag uppskattar mer och som jag inte behöver specialbeställa. Det gör att jag inte kommer köpa den igen. Men får jag den serverad i handen, eller om den trotts allt hamnar på mitt lokala systembolags hylla, ja då kan jag tänka mig att plocka med mig en flaska eller två. Hur är den då jämfört med sin lillebror? Har den extra allt? Jag tycker dom är trevliga på sina vis och ska jag välja någon utav dem, så tror jag faktiskt att jag väljer Ipanema.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *