×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis Kristiansta är skånsk tysk tjeckisk eko lager

Charlis Kristiansta är skånsk tysk tjeckisk eko lager.

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
 Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 16 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 30177.
Pris vid inköp: 23,70 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Charlis Kristiansta är skånsk tysk tjeckisk eko lager. Lättdrucken ska den också vara.

Tester av öl från Charlis Brygghus fortsätter. I min föregående recension testade jag Charlis Bayer och jag har tidigare skrivit om ÄlvdansIPA IPAIpanema och i julas Snöfall som var min första erfarenhet med bryggeriet. Idag ska jag skriva några rader om Charlis Kristiansta, som är en skånsk tysk tjeckisk eko lager. På flaskans etikett står det att den ska vara lättdrucken och kan man kombinera det med mina tidigare erfarenheter så kan det bli riktigt trevligt.

Utseende

Oklar gulorange färg med gräddvit skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Lite instängd doft av bröd, kryddor och lite gräs. Tycker mig även finna en doft av citrus. Upplever även det finns en lite svag sur doft som inte är så angenäm.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor och karamell. Smaken är aningens vattnig med ihållande beska. Rätt tråkig smak som upplevs lite obalanserad.

Betyg

Charlis Kristiansta är på det stora hela en rätt tråkig öl. Den är absolut inte jättedålig, men heller inget wow. Ska jag dricka den igen så är det till mat som husmanskost. Som sällskapsdryck väljer jag faktiskt något annat. Jag har druckit godare öl från detta bryggeri och väljer hellre något av dessa.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *