×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Charlis Bayer är trevlig stabil öl av stilen dunkel

Charlis Bayer är trevlig stabil öl av stilen dunkel.

Om ölen

Producent: Charlis Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dunkel.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Aprill 2018 (provsmakas 11 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31825.
Pris vid inköp: 24,30 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Charlis Bayer är trevlig stabil öl av stilen dunkel.

Det har blivit en hel del test av öl från Charlis Brygghus på sistone, närmare bestämt ÄlvdansIPA IPAIpanema och i julas Snöfall. Nu har det blivit dags att testa Charlis Bayer. Bryggeriet beskriver den som en karamellig lager och ska även vara den bästa matölen, då den fått högsta betyg i stilen tysk dunkel från 2 av Sveriges bästa bryggmästare födda i Tyskland. Vilka dessa två bryggmästare är framgår inte på hemsidan, men det finns säkert möjlighet att få det besvarat en annan gång.

Utseende

Mörkröd färg med beige skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av bröd, kryddor, choklad, farinsocker och torkad frukt som russin och plommon. Doftar den lite svarta vinbär? Trevlig lite jäst doft.

Smak

Maltig lite rostad kraftig smak av bröd, kryddor, farinsocker, choklad och kaffe. God trevlig smak med kraftig ihållande eftersmak.

Betyg

Charlis Bayer är en kraftfull öl att dricka som sällskapsdryck eller till måltiden. Grillat eller husmanskost borde passa lika bra. Provade en bit hårdost till och det var en trevlig kombination, vilket innebär att den borde passa fint till ostbrickan. Det finns inte så mycket mer att säga än att det är stabil trevlig öl. Jag kanske inte beställer hem den igen, men hittar jag den på varuhyllan, så plockar jag gärna ner en flaska eller tre.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *