×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter

Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter är ett bittert möte.

Om ölen

Producent: Spike Brewery AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 8,2%.
Burkens bäst före: November 2018 (provsmakas 24 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 32773.
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 14°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Borde gynnas av lagring.

Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter är ett bittert möte.

Jag har tidigare testat Hazelnut Chocolate Porter från Spike Brewery. Det var en öl jag tyckte var trevlig, men som jag tror blir bättre av lagring. Idag ska jag skriva några rader om en annan porter från bryggeriet, nämligen Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter. En porter med smakkombination av choklad och marsipan låter intressant, så låt mig öppna burken och se vad som erbjuds.

Utseende

Svart färg med brun skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Den ser inbjudande ut.

Doft

Rostad doft av mörkt bröd, mörk choklad, marsipan, torkad frukt och farinsocker. Trevlig inbjudande doft.

Smak

Bitter smak av mörkt bröd, nötter, mörk choklad, farinsocker och marsipan. Smaken är för bitter för min smak och den tar överhand och dominerar. Synd tycker jag för i grunden känner jag att det faktiskt finns kvalitéer.

Betyg

Tyvärr är Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter ingen trevlig bekantskap. Den såg inbjudande ut när man hällde upp den och även doften gav ett inbjudande intryck. Men smaken blir jag inte kompis med och den faller inte mig i smaken. Jag kan tänka mig att den bittra smaken kan lugna ner sig med lagring. Kan faktiskt tänka mig att denna porter ändå kan ha sin skara med fans. Har du inga problem med en dominant bitterhet så tycker jag du ska prova den. Denna porter passar som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. För min del blev Spike Marsipulami Marzipan Chocolate Porter är ett bittert möte. Den gav mig ett litet bittert humör också.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *