×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Spike Brewery Hazelnut Chocolate Porter – Intressant porter

Spike Brewery Hazelnut Chocolate Porter - Intressant porter.

Om ölen

Producent: Spike Brewery AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 8,0%.
Burkens bäst före: December 2019 (provsmakas 5 januari 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 31986.
Pris: 34,90 kr.
Serveringstemperatur: 14°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Spike Brewery Hazelnut Chocolate Porter – Intressant porter med smak av choklad och hasselnötter.

Spike Brewery Hazelnut Chocolate Porter är intressant porter med smak av choklad och hasselnötter. Själva bryggeriet ligger beläget i Göteborg och på hemsidan skriver de att deras öler ska vara moderna och experimentella. Det låter onekligen intressant med en porter som ska smaka choklad och hasselnöt. Detta är bryggeriets första öl jag testar, så det ska bli intressant att se vad de har att erbjuda.

Utseende

Svart färg med beige skumkrona. Mycket små fina kompakta bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av främst hasselnöt och även choklad. Doftar även cocoskakor. Intressant trevlig och inbjudande doft. Doften av cocos framträder mer när den blir mer tempererad.

Smak

Tydlig smak av främst hasselnöt och även choklad med behaglig beska och en lite bitter ton. Som att dricka en hasselnötschoklad. Intressant trevlig och inbjudande smak men hasselnöten är lite väl aggressiv. När ölen blir mer tempererad tycker jag det framträder lite kaffe i smaken.

Betyg

Spike Brewery Hazelnut Chocolate Porter är en intressant öl. Detta är en trevlig porter, men jag tror den kan bli bättre om den får lagra till sig. Det tror jag den kan gynnas utav, då hasselnöten är väl påtaglig och där chokladen kommer lite i skymundan. Den passar att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad och nötter. Det är solklart att jag ska lagra en burk och se hur den utvecklar sig och om den intensiva smaken av hasselnöt kan lugna ner sig. Det bör även nämnas att jag tror detta är en öl som inte kommer falla alla i smaken.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *