×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ängöl Påskens Weissbock upplevs inte färdig

Ängöl Påskens Weissbock upplevs inte färdig och jag känner mig osäker i att dricka upp den.

Om ölen

Producent: Ängöl AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Weizenbock.
Styrka: 7,5%.
Flaskans bäst före: August 2019 (provsmakas 20 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1318.
Pris vid inköp: 24,50 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Ängöl Påskens Weissbock upplevs inte färdig och jag känner mig osäker att dricka upp den.

Öl från Ängöl har jag inte provat tidigare och själva bryggeri ligger beläget i Kalmar. På Systembolagets hylla fanns tre påsköl från bryggeriet, så jag börjar härmed att skriva några rader om Ängöl Påskens Weissbock.

Utseende

Oklar mörk orange färg med smutsig skumkrona. Små fina bubblor när man vickar på glaset. Det sprider sig en jäst soft.

Doft

Jäst kryddig doft av bröd, vete, honung och banan. Jag blir lite orolig över den tunga instängda doften som finns. Den inger en fingervisning om att det inte kommer vara en välsmakande öl tyvärr.

Smak

Jäst smak av bröd, vete, kryddor, honung och banan med påtaglig beska. Det finns någon slags kemikalisk smak och den känns tung och inte fräsch att dricka. Får lite huvudvärksvarning över smaken tyvärr. Den upplevs inte färdig och jag känner mig osäker att dricka upp den.

Betyg

Ängöl Påskens Weissbock är ingen öl som passade mig och inget jag köper igen. Jag känner mig inte trygg att dricka upp den, så jag drack därför inte upp den. Vill heller inte dricka den till mat som ni kanske förstår. Kanske dina smaklökar tycker annorlunda än mina. För mig var detta ett stort nej tack på flaska och jag tar hellre kvasten till Blåkulla och hälsa på häxorna.

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *