×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Påskbrygd är ett beskt möte

Mariestads Påskbrygd är ett beskt möte och ett beskt minne.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 5,8%.
Flaskans bäst före: Januari 2019 (provsmakas 25 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1315.
Pris vid inköp: 19,50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mariestads Påskbrygd är ett beskt möte och ett beskt minne.

Öl från Mariestads är verkligen ingen nyhet här på ölbloggen. Jag passar på att länka till Alkoholfri PåskbrygdExportJulebrygdAlkoholfriKlass II samt Dunkel för er som ännu inte läst dem. Som ni ser så har jag testat den alkholfria påskölen från Mariestads. Idag ska jag skriva några rader om storebrodern Mariestads Påskbrygd. Det visar sig bli ett beskt möte.

Utseende

Mörk bärnstensfärg med beige skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Maltig frisk och trevlig doft av bröd, kryddor, honung och torkad frukt.

Smak

Maltig rostad smak av bröd, kryddor, honung och torkad frukt med påtaglig beska. Jag tycker beskan tar överhand och skapar obalans.

Betyg

Mariestads Påskbrygd gör mig lite besviken med den påtagliga beskan. I grunden är det dock inget fel på ölen, men jag väljer faktiskt hellre Mariestads Export eller Dunkel om jag nu ska välja ett öl av detta märke till påsk. Denna dricker du främst till påskmaten men kan funka som sällskapsdryck. Får jag den serverad så blir det till maten för min del, även om det tyvärr inte är med någon större glädje. Nej detta är ingen öl jag köper igen.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *