×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Julebrygd är trevlig julöl utan några krusiduller

Mariestads Julebrygd är trevlig julöl utan några krusiduller.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk Lager.
Styrka: 5,8%
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 6 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11338.
Pris: 18,90 kr.
Serveringstemperatur: 7°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Mariestads Julebrygd är trevlig julöl utan några krusiduller.

Jag har skrivit tidigare om Mariestads Export som är enligt mig en trevlig svensk klassiker. Hur är det då med julölen egentligen? Är detta en svensk klassiker att dricka på julbordet? Jag tror vi börjar med analysera ölen!

Utseende

Mörk svart färg med gräddbrun skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Ja tycker nog det men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Bränd doft av bröd, kryddor, russin, kaffe och choklad. Anar jag en svag doft av vanilj? Trevlig doft kan jag tycka även om den inte på något vis är extraordinär.

Smak

Bränd smak av bröd, kryddor, kaffe med lite strävhet och tydlig beska. Det finns lite chokladsmak som infinner sig i eftersmaken. Trevlig smak, men precis som med doften så är det inget extraordinärt.

Betyg

Mariestads Julebrygd är på det stora hela en trevlig balanserad öl utan några krusiduller. En öl att dricka som sällskapsdryck eller till julmaten. Är den en svensk klassiker bland julöl? Den frågan är jag nog inte rätt person att uttala mig om, men det är en trevlig öl helt klart. Det är ingen öl jag köper igen, men får jag den i handen så kommer jag inte tacka nej heller. Jag kan tänka mig att det är en öl du köper om du ska ha ett stort julkalas och är osäker på vad gästerna gillar för öl.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *