×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mariestads Dunkel är en välsmakande nyhet

Mariestads Dunkel är en välsmakande nyhet från Spendrups Bryggeri.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dunkel.
Styrka: 5,8%.
Flaskans bäst före: December 2018 (provsmakas 18 februari 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 1006.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mariestads Dunkel är en välsmakande nyhet från Spendrups Bryggeri.

Det är inte vardag som det kommer nyheter med Mariestads. Mariestads Dunkel lanserades i december 2017 och jag ville egentligen testa den redan då, men eftersom jag var mitt upp i ett stort test av julöl, så fick det vänta. Tills nu. Jag har tidigare skrivit om bryggeriets Export, Julebrygd, Folköl och Alkoholfria dryck. Ni som redan läst mina tidigare recensioner, vet att jag tycker Mariestads är bra öl även om det aldrig är öl i världsklass. Kommer jag tycka samma om Dunkel, som är starkt förknippat med Bayern?

Utseende

Bärnstensfärg med beige skumkrona. Stora glesa bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av bröd, kryddor, karamell, torkad frukt, choklad och kaffe. Trevlig balanserad doft.

Smak

Frisk söt smak av bröd, torkad frukt, choklad, kaffe och karamell med behaglig beska. Smakar som man kan förvänta sig av Mariestads.

Betyg

Mariestads Dunkel är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck med snacks eller till hamburgare och grillat. Dunkel är precis som det övriga sortimentet från Mariestads stabil god öl utan att för den delan vara öl i världsklass. Köper jag igen? Ja varför inte och jag tror det är en öl som kan uppskattas av många och passar därmed bra att servera till större middagar med många gäster.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *